Majice in bluze

Dobro počutje | maj '16

S pravilno izbranimi kroji in barvami lahko vsako postavo naredimo skladno in obraz sijoč. Vedno izberemo barvni odtenek, skladen z barvo oči, polti in las, ki dajejo obrazu okvir.

Pred nakupom razmislite, kako bi z barvami poudarili barvo oči ali polt. Preverite tudi kroj majice ali bluze. Že na pogled in otip lahko ocenite, kako mehko material pada. Ta lastnost je ključnega pomena, kako se bo kroj prilegal obliki postave. Pomemben pa je tudi vratni izrez. Ne sme biti preglobok, pač pa ravno pravšnji, da lepo oblikuje dolžino vratu.

Nasveti pri izbiri

      Bombažna bluza z ovratnikom klasičnega kroja je odlična izbira za vroče dni. Zaradi načina tkanja in izdelave pa ta model pristaja vitkim postavam z majhnim prsnim obsegom.

      Majica z modrim vzorcem je iz viskoznega džersija z nekaj gubami ob strani, ki se lepo podajo bolj zaobljenim postavam in dopuščajo možnost prilagajanja telesu.

      Zadnji model je iz viskozne tkanine, vendar ravnega kroja, ki nežno pade ob telesu. Rokavi so ravno prav dolgi, da pokrijejo del roke ob izrezu. Zanimiv vzorec pritegne pozornost.

      Model brez rokavov je za najbolj vroče dni, sestavljen iz dveh plasti, tako kot je letos zelo modno. Idealna majčka za potepanja med počitnicami, ko smo že zagoreli.

      Če je vaša postava v pasu ali bokih močnejša, izberite model, ki ima linijo A (v sredini).

      Za skrivanje širokih bokov je idealen tudi zadnji model, saj zaradi izbranega vzorca postavo podaljša in v bokih zaradi temnejšega odtenka navidezno zoži.

      Zadnjih nekaj let najbolj navdušujejo tunike, nekoliko daljši zgornji deli, ki lahko pokrijejo prav vse nepravilnosti in še zelo udobne so. Lahko so krojene povsem ravno in segajo čez boke.

      Lahko si zavežete pas, če želite podariti boke ali pas. Zanimivi poudarki okrog vratu in na koncu rokavov odvrnejo pozornost od drugih pomanjkljivosti na postavi.

Besedilo: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant, fotografije: arhiv CMB London in Breda Tesner


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media