Trgatev na Madžarskem

Prosti čas | sep. '16

GREMO NA IZLET

V soboto, 1. oktobra 2016 (2 dni)

Vstopna mesta: Ljubljana, za odhode iz drugih krajev doplačilo: iz Kopra ali Nove Gorice 15 evrov, iz Kozine 14 evrov, iz Postojne 12 evrov, iz Kranja 10 evrov (če bo najmanj 20 potnikov). Vstopi so mogoči še v Celju, Slovenski Bistrici, Mariboru in Murski Soboti.

Prvi dan: odhod iz Ljubljane bo ob 6. uri zjutraj, peljali se bomo do južne obale Blatnega jezera, največjega jezera v srednji Evropi. Nadaljevali bomo s trajektom na Tihanyski polotok, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico. Po aperitivu in bograču se bomo odpravili v vinograd na trgatev z igrami in pokušnjo mošta ter starega vina. Potem bo nekaj prostega časa za nakup spominkov in madžarskih dobrot ali za ogled opatijske cerkve. Sledita večerja v čardi z glasbo in folklorni program s cigansko poroko. Še prevoz do hotela in prenočevanje.
Drugi dan: po zajtrku sprehod po poteh Nobelovih nagrajencev za književnost Tagoreja in Quasimoda v enem najstarejših madžarskih letovišč Balatonfüredu. Sledi vožnja po severni obali Blatnega jezera do glavnega mesta »Panonskega morja« − Keszthelya, ogled mesta in znamenitosti. Tam je pompozna baročna palača Festetics, ogledali si bomo še park, ki je danes naravni rezervat. Vožnja do Héviza, največjega naravnega zdraviliškega jezera v Evropi, v katerega dotekajo topli izviri (29–32 ˚C). Popoldne bo namenjeno sprostitvi, sprehodu po zdravilišču, parkih ... Za konec se bomo zapeljali še v Monošter, središče porabskih Slovencev na Madžarskem, kjer bomo obiskali slovenski kulturni center in se srečali s predstavniki porabskih Slovencev. V Ljubljano se bomo vrnili v večernih urah.
Cena: za naročnike Vzajemnosti in njihove družinske člane je 125 evrov (če bo najmanj 40 potnikov), redna cena je 140 evrov na osebo.
Vključuje: prevoz z avtobusom in trajektom, nočitev s samopostrežnim zajtrkom in nastanitvijo v dvoposteljnih ali triposteljnih sobah v hotelu s tremi zvezdicami, aperitiv, bograč, trgatev s pokušnjo mošta, vina, večerjo in organizacijo potovanja. Mogoče je doplačilo za enoposteljno sobo: 20 evrov.

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media