Na harmoniko igra za dobro voljo

Dobro počutje | sep. '16

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Lojzka Ocvirk pred preobrazbo...

Naša naročnica Lojzka Ocvirk iz Podgorja pri Kamniku ima poseben konjiček, zelo rada igra na harmoniko. Ne mara pa tarnanja, včasih je treba stvari sprejeti takšne, kot so, pravi, in predvsem ceniti dobro okrog nas. Pa tudi kakšno spremembo je treba kdaj narediti. Zato se je prijavila na našo preobrazbo.

Lojzkino življenje v mladosti ni bilo lahko, ko ji je bilo tri leta, so ji med vojno ubili očeta, vsi njeni so bili zaprti, potem je živela najprej pri enem, potem pri drugem stricu. Pri 15 letih se je zaposlila pri kamniškem podjetju Stol, kjer je bila tajnica v računovodstvu. Ker je podjetje propadlo, je morala pred upokojitvijo nekaj časa še na čakanje. Poročila se je zgodaj in skupaj z možem Maksom, ki je bil šofer, sta si v Podgorju zgradila hišo. V njej živijo tri generacije, poleg njiju še hčerka z družino. Lojzka je zelo vesela, da so skupaj in se dobro razumejo.

Njena ljubezen do harmonike se je porodila že v otroštvu. Nanjo je igral tudi njen stric. Pri šestih letih je že znala zaigrati nekaj pesmic, z njo je nastopala tudi v šoli, potem je za harmoniko zmanjkalo časa. Pred petindvajsetimi leti se je pridružila Klubu harmonikaric Zupan, ker je želela svoje znanje izpopolniti, je šla na ure igranja k Robiju Stoparju iz Mengša. »Uživam, kadar zaigram in zapojem, zato sva z Viktorjem Bregarjem s Homca pri Radomljah, ki izdeluje tudi harmonike, ustanovila duet Jesenski cvet. On igra bas kitaro, jaz harmoniko, potrebovala pa bi še enega kitarista najinih let,« pravi. Enkrat na teden se dobita na vajah, največkrat pa zaigrata ob različnih priložnostih kamniškim upokojencem.

Telovadba in druženje

Lojzka zelo rada hodi tudi na jutranjo telovadbo, ki poteka sredi Podgorja v okviru Šole zdravja.  Ne pozabi pa omeniti tudi 96-letne prijateljice Slavke, vaščanke, ki živi sama, zelo rada jo obiskuje, ker je tako prijetna in zanimiva ženska.

Na Vzajemnost je naročena že več kot 10 let, pravi, da je v njej vedno veliko zanimivega, od raznih nasvetov do aktualnih upokojenskih tem. Predlaga še več modnih nasvetov, kako naj se oblečejo ženske manjše in obilnejše postave.

Preobrazbe se je zelo veselila in bila na koncu z njo zelo zadovoljna. Frizerka Tanja iz salona Harologi ji je pobarvala narastek v medenem tonu in ji naredila pramene v zlatih in svetlih niansah. Dolžino las je nekoliko skrajšala in jih stanjšala ter poudarila resice. Vizažistka Vesna ji je okrog oči nanesla olivno zeleno senčilo v kombinaciji z rjavo barvo, zelo ji je poudarila trepalnice, izenačila polt z vlažilnim pudrom, na lička nanesla marelični puder, na ustnice pa koralno oranžno šminko za bolj mladostni videz.

Če si želite novo pričesko in nasvete, kako se naličiti, vas, drage naročnice, vabimo, da nam pišete na naslov: Vzajemnost, Dunajska 109, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti: urednistvo@vzajemnost.si s pripisom: Še lepše z Vzajemnostjo. Ne pozabite napisati svojih podatkov (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, če ga imate, telefonsko številko) in na kratko opišite, zakaj si želite spremembo. Zaželeno je, da nam pošljete tudi svojo fotografijo. Morda bomo izžrebali prav vas.

Besedilo in fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media