Praznična podoba zanjo in zanj

Dobro počutje | dec. '16

Mesec december je postal eno samo nakupovanje, zato je praznični čas pravzaprav izgubil svoj pomen. Kljub vsemu pa v tem času pogosteje obiščemo drage prijatelje, predstavo, ki nas z vsebino prestavi v lepši čas, in na koncu tudi sam prihod novega leta zahteva od našega načina oblačenja tudi kaj več kot samo običajne hlače s puloverjem, ki je že odslužil svoje.

Sproščena športna podoba je lahko pravšnja izbira le, če jo znate umestiti v pravo okolje in če ustreza vaši postavi. Odločite se za preprosta oblačila, ki jih boste lahko nosili tudi ob drugih priložnostih. Jopice pridejo nadvse prav ob vsakem času kot vrhnje oblačilo ali pa del celotne podobe. Spodaj oblečete preprost top ali bluzo, čez pa jopo, nepodloženo jakno v kroju chanel z vsemi značilnimi poudarki.

Pomembna je dolžina oblačil. Daljše dolžine so primernejše za močnejše postave, saj jo navidezno zožijo. Prav tako visokim postavam bolje pristajajo daljše jopice, krila in plašči. Tunika oziroma daljši pulover je dobra izbira, saj je ravno nekje vmes in pristaja večini. Poleg tega skrije pomanjkljivosti in zaradi preprostega kroja omogoča svobodno gibanje. Posamezni zgornji deli oblačil predstavljajo manjši strošek, hkrati pa jih lahko kombiniramo s hlačami ali krilom na različne načine.

Obleke za več elegance

Elegantno ukrojena obleka je modni kos garderobe, ki ne sme manjkati v omari, saj jo lahko nosite vse leto.

Predstavljene obleke so v enakem kroju, a z različnim vzorcem. Bolj ko je vzorec poudarjen, manj so opazne pomanjkljivosti. Krojene so v rahlo poudarjeni liniji, vsem pa je enaka tkanina, in sicer viskozni džersi. Bolj ko tkanina mehko pade, bolj vitka bo v njej postava. Izbran material obleke mora biti pravšnje debeline, da jo lahko oblečete v vsakem letnem času. Dolžina oblek je malo čez koleno – najelegantnejša dolžina za vse oblike nog in večino postav. Pomembno je, da odtenek nogavic prilagodite barvi obleke, pri svetli vedno izberite odtenek kožne barve. Daljši rokavi so primernejši, ker ne potrebujete še dodatnega zgornjega oblačila.

Te obleke so namenjene samo posebnim priložnostim. So odlična različica klasične male črne obleke, prilagojene generacijam v zrelih letih, saj globoki izrezi in gole roke niso primerni za ta leta. Dodan zgornji del pokriva izrez okrog rokavov, dolžina je do kolen. V razmislek: modra barva je prav tako elegantna, se pa veliko bolje sklada s poltjo kot črna, ki še tako mladostnemu obrazu doda leta.

Pri teh modelih iz različnih materialov brez toplejših ogrinjal ne bo šlo. Obleka, rezana pod prsmi, je idealna za majhne postave, odsvetujem pa jo tistim, ki imate polne prsi. Druga je krojena v enostavnem kroju, vendar je v celoti pošita z bleščicami v modnem geometrijskem vzorcu. Tretja pa je izdelana iz grobe čipke izredno lepe temno rdeče barve.           

Naj bo urejen tudi on

Tudi moški morajo svojo podobo uskladiti z dogodkom in svojim slogom oblačenja. Prav tako je lepo, če je obleka barvno usklajena in prilagojena njegovi postavi. Verjetno boste ve izbrale, saj veste, v kateri vrsti oblačil ali barvni kombinaciji se bo vaš moški najbolje počutil.

Klasika

Vedno modni komplet suknjiča in hlač, ki jih lahko nosi tudi samostojno, ne bo obvisel v omari. Kombinacija z belo srajco, kravato in žepnim robčkom bo kljub drugačnemu odtenku hlač dovolj elegantna za svečane priložnosti.

Sproščen slog (casual)

Hlače na rob ali pa tudi ne v kombinaciji s klasično srajco v barvi in tanjšim elegantnim puloverjem. Za elegantnejši videz dodajte še kravato. Predvsem je poudarek na barvitejših odtenkih, ki naredijo videz dinamičen in mladosten.

Mestna eleganca

Siva barva v kombinaciji z belo deluje zelo elegantno. Mehke flanelaste hlače, udoben pleten brezrokavnik, srajca s poudarki na ovratniku in manšetah ter šal v žakarskem vzorcu – kombinacija bo navdušila tiste, ki imajo radi eleganco in minimalizem ter mladosten videz.

Pomembno je, da tisto, kar izberete, ohranja sodobnost:

  • Enobarvna srajca bo elegantna tudi brez kravate, če ne bo iz čisto navadne gladke tkanine. Blago s finim vtkanim motivom je veliko bolj elegantno.
  • Ni potrebno, da je vzorec na kravati močan in kontrasten, ravno nasprotno. Barve, ki so si podobne, v zanimivem tkanju izražajo mnogo več prefinjenosti.
  • Srajca bo elegantnejša, če jo boste zapeli z manšetnimi gumbi. Verjetno jih imate, le premalokrat se spomnite nanje. Kravatne sponke in igle pa naj še ostanejo v predalu, saj se bo njihov čas kmalu vrnil.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media