Najraje je na vrtu in med rožami

Dobro počutje | dec. '16

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Vitoslava Sarkić pred preobrazbo ...

Naša naročnica Vitoslava Sarkić iz Ljubljane je od nekdaj rada delala na vrtu in skrbela za rože, zdaj je že 15 let upokojena in ima za ta konjiček še več časa. Veliko ji pomeni tudi družina, ponosna je na sinova, snaho in obe vnukinji in tudi njim z veseljem nameni svoj čas. Prvič se je prijavila na stilsko preobrazbo in bila izbrana, vendar domačim tega ni povedala, želela jih je presenetiti.

67-letna Vitoslava je bila dolga leta zaposlena v finančnem knjigovodstvu Turistične agencije Kompas, po razpadu Jugoslavije in spremembah v podjetju je pristala na zavodu za zaposlovanje, vendar se ni predala malodušju. Dalj časa je iskala novo službo in jo na koncu našla na ministrstvu za notranje zadeve kot snažilka. Po petih letih, ko je izpolnila pogoje, se je upokojila. V tem času ji je hudo zbolel mož in umrl za rakom. Tudi zaradi tega se je družina še bolj povezala. Z obema sinovoma se lepo razume. »Za dobre odnose z mladimi je pomembno, da se ne vtikaš v njihovo življenje, si pa na voljo, če te potrebujejo,« pravi.

Na vrtu pridela veliko zelenjave, največ je pojejo sveže. Vnukinji pa imata radi tudi maline. Njena druga ljubezen so rože, tako veliko jih ima, da se njihova hiša kopa v cvetju. Sredi poletja porabi kar tri ure, da jih zalije, vendar ji to ni nikoli težko. Kadar se ne počuti dobro, gre le na vrt in spet je vse v najboljšem redu. Skrbi tudi za mucka, ki je prišel k hiši po moževi smrti. Čeprav prej niso imeli mucev, so ga sprejeli in se nanj zelo navezali.

... in po njej

Gospa Vitoslava se rada druži, vendar ji zaradi vrta in rož ne ostane kaj dosti časa, se pa vsako leto pred novim letom sreča z nekdanjimi sodelavkami iz Kompasa in tudi letos se že veseli tega srečanja. Včasih je veliko potovala, zdaj pa gre rada na kakšen koncert. Zelo rada prebira tudi Vzajemnost, kjer vedno najde veliko zanimivega branja, najraje pa prebere življenjske zgodbe, saj jo zanima, kaj počnejo drugi upokojenci. Rada rešuje tudi križanke in pogleda stilsko preobrazbo.

Tokrat smo polepšali njo, frizerka Tanja iz salona Harologi ji je naredila bakrene in svetle pramene in ji osvežila obliko pričeske. Celotno barvanje pa ni bilo potrebno, ker Vitoslava nima niti enega sivega lasa.

Vizažistka Vesna, ki predstavlja podjetje Oriflame, je v skladu z barvo las za senčenje oči uporabila kombinacijo zlatih in bakrenih odtenkov senčila. Izenačila ji je polt in poudarila ličnice z rdečilom za lica v marelično rdečih odtenkih, na ustnice pa je nanesla šminko v naravni barvi z rahlo bakrenim sijajem.

Če si želite novo pričesko in nasvete, kako se naličiti, vas, drage naročnice, vabimo, da nam pišete na naslov: Vzajemnost, Dunajska 109, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti: urednistvo@vzajemnost.si s pripisom: Še lepše z Vzajemnostjo. Ne pozabite napisati svojih podatkov (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, če ga imate, telefonsko številko) in na kratko opišite, zakaj si želite spremembo. Zaželeno je, da nam pošljete tudi svojo fotografijo. Morda bomo izžrebali prav vas.

Besedilo in fotografiji: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media