Poudarjanje naravne lepote

Dobro počutje | dec. '16

Obrvi naj ne bodo pretemne, izogibajte se črtni črti ob spodnji veki in temni obrobi ustnic.

Prihaja čas prazničnih zabav in slavnostnih večerij, s tem pa tudi več priložnosti za urejenost. Veliko žensk se tudi za posebne večere ne liči, ker mislijo, da ličila niso primerna za starejše, ali pa se jim zdi vse skupaj prezahtevno. Zato sem pripravila nekaj nasvetov, ki vas bodo prepričali o nasprotnem.

Ne obremenjujte se preveč s prekrivanjem posledic staranja in se raje osredotočite na poudarjanje naravne lepote in obraznih potez, ki so vam od nekdaj najbolj pri srcu.

Podlaga: Začnite s tekočo podlago v naravni barvi svoje polti, ki bo prekrila morebitno rdečico in izenačila polt. Izognite se težkim in matiranim formulam, saj bodo ostale vidne v gubicah; posezite po vlažilnih in sijočih alternativah, ki bodo ustvarile svež, mladosten videz. Priporočam, da podlago nanašate s kozmetično gobico, ki bo vsrkala odvečen puder in tako preprečila, da bi na obrazu ustvarili videz maske.

Ne pozabite prekriti podočnjakov, ki dajejo videz utrujenosti. Uporabite kar tekočo podlago, pri zelo temnih podočnjakih pa jo kombinirajte s tekočim korektorjem, ki bo hkrati tudi osvetlil področje. Če imate večje pigmentne madeže, pege ali znamenja na koži, jih prekrijte s posebnim korektorjem v stiku.

Nato z večjim puhastim čopičem na lička nanesite rdečilo za lica v nežni marelični barvi.

Oči: Pri senčenju oči se izogibajte skrajnostim – pretirano svetlim in temnim odtenkom ter močnim barvam, kot sta modra in zelena. Ujemanje senčila z barvo obleke je bilo moderno v divjih 80. letih prejšnjega stoletja. Izbirajte med modnimi rjavimi, zlatimi, bakrenimi, rjavo zelenimi in toplimi sivimi toni, ki pristajajo vsakemu obrazu in so primerni za vse priložnosti. Za tiste, ki niste vešče nanašanja s čopiči, je odlična rešitev kremno senčilo. Zaradi mehke strukture ne poudari gubic, na veke pa ga enostavno nanesete s prsti z rahlim tapkanjem. Uporabite lahko eno samo barvo ali pa kombinirate dve iz iste barvne družine: svetlo rjavo nanesete po celotni zgornji veki, temnejšo rjavo barvo pa na zunanji kotiček veke, s tem boste očem dodali globino.

Če so veke zelo spuščene, barvo nanesite višje proti obrvem. Vmes večkrat poglejte naravnost v ogledalo in tako sproti preverjajte, kako je videti senčilo na odprtih očeh.

Ne glede na obliko oči boste pogled najbolj odprli tako, da boste senčili samo zgornjo veko; 'okvir' očem na spodnji veki naj bo le maskara na trepalnicah. Ker se z leti trepalnice krajšajo, poiščite maskaro s čim ožjo krtačko, da boste kar najlažje dosegli vsako trepalnico posebej.

Izognite se uporabi svinčnika za oči, še posebej črnega na spodnji veki – po nepotrebnem boste obrazu dodali 10 let. Če se res ne morete ločiti od tega načina ličenja, črno barvo nadomestite z rjavo, ostro linijo svinčnika pa zabrišite z vatirano palčko, da bo učinek mehkejši.

Obrvi: Odsvetujem rabo pretemnega svinčnika za obrvi. Uporabite barvo, ki je za odtenek ali dva svetlejša od vaše naravne, nato pa ne zarišite ene same tanke črte, ampak s kratkimi gibi posnemajte smer rasti dlačic. Nekoliko širše obrvi pomladijo in lepše uokvirijo pogled. Alternativa svinčniku so senčila, namenjena prav obrvem, ki imajo navadno že priložen prirezan čopič, s katerim si jih enostavno obarvate.

Ustnice: Zaključek ličenja predstavlja šminka. Ta naj ne bo niti preveč bleščeča niti preveč matirana; izberite srednjo pot – vlažilno šminko v satenasti teksturi. Lahko si privoščite nekoliko več drznosti z živahnim odtenkom in celo barvno ujemanje s kosom obleke (rožnata majica – rožnata šminka). Da ne bi barva zašla v majhne gubice okrog ustnic, te najprej obrobite s svinčnikom, ki naj bo brezbarven ali v istem odtenku kot šminka; časi temnejše obrobe so mimo, saj tak način ličenja postara in deluje umetno. Če nimate svinčnika, nanesite tanek sloj šminke s pomočjo čopiča, rahlo popivnajte ustnice z robčkom in nanesite še en sloj. S tem boste ustvarili natančno linijo in podaljšali obstojnost.

Vesna Lasič


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media