ZDRAVJE KRATKE

Dobro počutje | dec. '16

Za aktiven in vitalen spomin

Prehransko dopolnilo Memoaid vsebuje patentiran izvleček iz grozdja in gozdnih borovnic Memophenol™, ki zaradi sestave, bogate s polifenoli, ob rednem uživanju aktivirajo delovni spomin, izboljšajo dolgoročni spomin in upočasnijo staranje možganov.

Delovanje izvlečka iz grozdja in borovnic dopolnjujeta še ginseng, ki prispeva k delovanju spomina, in pantotenska kislina, ki ima vlogo pri delovanju kognitivnih funkcij. Kapsule so namenjene vsem, ki želijo spodbuditi umske zmogljivosti, kot so spomin, koncentracija, učenje in logično sklepanje, in tako prispevati k lažjemu obvladovanju vsakodnevnih obveznosti.

Novi načini zdravljenja prinašajo upanje

November je bil v znamenju ozaveščanja o najpogostejših oziroma najagresivnejših oblikah raka. Rak na prostati je drugi najpogostejši rak pri moških v Sloveniji, saj vsako leto na novo zboli več kot 500 moških, tudi mlajših. Pljučni rak je najpogostejši rak pri moških, pri ženskah pa je na petem mestu, vendar narašča število novih bolnikov. V kar 90 odstotkih primerov je krivec za bolezen kajenje. Rak na trebušni slinavki pa je eden izmed najagresivnejših, stopnja preživetja je izredno nizka. Pogosteje se pojavlja pri kadilcih, osebah s prekomerno telesno težo, bolnikih s kroničnim vnetjem trebušne slinavke in sladkornih bolnikih.

Na srečo zdravljenje raka napreduje na vseh področjih – kirurškem, obsevalnem in sistemskem (hormonsko zdravljenje, kemoterapija, tarčna zdravila). Zdravniki in bolniki pa veliko pričakujejo od imunoterapije, ki aktivira imunski sistem tako, da je zmožen prepoznati in uničiti rakave celice. T. i. zaviralci kontrolnih točk so zdravila, ki preprečijo zaviralno delovanje rakavih celic na T-limfocite, jih sprostijo in naredijo ponovno sposobne spoznati rakave celice kot tuje, jih napasti in uničiti. Raziskave kažejo, da se na imunoterapijo najbolje odzovejo agresivni raki z veliko mutacijami in napakami v genomu, za katere do zdaj ni bilo učinkovitih zdravil.

S-biotik Forte varuje črevesno floro

Ali jemljete antibiotike, ki vam kvarijo črevesno floro? Odlična rešitev je S-biotik Forte s kar 20 milijard živih mlečnokislinskih probiotičnih kultur, ki so zelo odporne proti želodčni kislini in žolčni soli. Vsebuje tudi prebiotike, ki dodatno pospešijo razrast dobrih bakterij v črevesju. S-biotik Forte je zelo enostaven za uporabo, saj zadostuje samo ena kapsula dnevno. Dobite ga v lekarnah, lahko pa ga naročite na www.naturamedica.si ali tel. št.: 03 56 30 022.

 A. Ž. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media