Modne novosti živih barv

Dobro počutje | apr. '17

Pomlad je že tukaj z vso svojo barvitostjo in toplino. Tudi če bo zima še malce pomahala s svojim repom, nam misli na toplejše dni ne bo mogla odvzeti. Vzporednico s prebujanjem narave, pozitivnimi občutki ter optimizmom lahko najdemo tudi v pomladno-poletnih modnih smernicah. Vse to dogajanje so oblikovalci predstavili s svežimi barvami, eksplozijo tiskanih vzorcev, spoštovanjem tradicije in nostalgijo do preteklih oblačilnih slogov.

 Barve

  • Močni barvni odtenki nas bodo navduševali v pomladno-poletni modni sezoni. V barvni skali najdemo tako tople kot hladne barvne odtenke. Topli odtenki se sprehajajo od intenzivno toplo rumene, žareče oranžne do pravih sočnih rdečih tonov. Tisti, ki niste ravno navdušeni nad intenzivnimi barvami, pa boste lahko posegli po nežnih pastelnih odtenkih.

Tudi na trgovskih policah boste našli predlagane barvne odtenke. Izberite preprost zgornji del, lahko brez gumbov, tak, ki ga hitro oblečete in bo vedno deloval lepo ter osvežil vse, kar že imate v svoji omari. Rumena je barva optimizma in topline, privoščite si jo za to prelepo pomladno obdobje.

  • Modro-zelena barvna lestvica vas prav gotovo ne bo pustila ravnodušnih. Odtenki segajo od vodeno zelene, zelene barve, turkiznih, sinjih pa vse do močno intenzivnih modrih odtenkov. Čudovite barve, ki pristajajo skoraj vsem barvnim tipom, še posebno pa tistim, ki imate modre ali zelene oči. Odlično se kombinirajo tako z belo ali črno in tudi z drugimi nevtralnimi odtenki barv, kot so peščena, siva v vseh odtenkih, temno modra, rjava, kositrna barva itd.

Izbrane barve nas kar same popeljejo v poletne počitniške dni. Prelivanje modre in zelene boste našli v čudovitih tiskanih vzorcih na tkaninah kot tudi na različnih modnih dodatkih. Tudi nakit se spogleduje s prikazano barvno lestvico.

 Zanimiv zelen odtenek ni prav pogost pri oblačilih, videti pa je odlično kot poudarek in kombinacija, ki se pokaže v vzorcu. Brez modre barve pri letošnji modni podobi ne gre. Džins je med vodilnimi modnimi tkaninami, zato ne pozabite nanj. Je večen in udoben, če vsebuje elastan, s posebnimi poudarki, kot so čipke, pa zelo trendovski. Prepričana sem, da je tak ali podoben ovratniček že v vaši omari, idejo, kako ga na novo uporabiti, pa boste našli na priloženi fotografiji.

  • Pastelni barvni toni pravimo odtenkom, v katerih barvna sestava vsebuje večji del bele barve, s katero je mešana. Zelo radi jih nosimo poleti, ko je naša koža bolj zagorela in nam v resnici tudi bolje pristajajo. Svetlolaskam najbolje pristajajo intenzivnejše barvne skupine, uporabile jih bodo le za kombiniranje.

K pastelnim odtenkom spadajo tudi romantični poudarki, kot so nabrani rokavi, pliseji, čipke. V vaši omari se morda skriva kakšna podobna bluza. Nič ne bo narobe, če jo boste kombinirali s kakšnimi dobrimi hlačami iz džinsa.

  • Nevtralne barve so razkošne v različnih odtenkih bele in sive ter predstavljajo prestiž, ugled in eleganco. Globoki odtenki rjave, lešnikove in slonokoščene barve sestavljajo čutne barvne kombinacije, ki marsikoga navdušujejo. Nikakor jih ne smemo podcenjevati, saj pristajajo večini barvnih skupin. Letošnjo sezono jih bomo največkrat našli kot črte, ploskve, delujejo elegantno in prefinjeno.

Črte, cvetice in metulji

Črte, črte in še enkrat črte! Pazite le, za kateri del oblačila jih boste uporabili. Za zgornji del oblačila so črte najboljša izbira. Če je vaša postava zaobljena in polna, pa črte niso vaš adut.

Spodnje fotografije so več kot zgovorne. Pomlad in poletje bosta v znamenju čudovitih romantičnih motivov cvetlic in žuželk. Lahko so izrezane, izvezene, prilepljene in še kaj bi se našlo. Pazite le, da ne boste v vsej vnemi z njimi pretiravali. Držite se pravila, da je manj več, in nikoli ne boste videti ceneno.

Zelo zaželeni letošnji poudarki in podrobnosti: čipkast motiv, metulji, poudarjeni nabrani rokavi, poudarjen pas, mehko padajoči materiali, kombiniranje več vzorcev.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant, splet: Collaborative Trend Forecasts


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media