KRATKE ZDRAVSTVENE

Dobro počutje | okt. '17

Varuje hrustanec

Vsi, ki imate težave s preobremenjenostjo sklepov ali bolečinami zaradi obrabe hrustanca, v najbližji lekarni poiščite zdravilo Dona. Vsebuje patentiran glukozamin, ki dokazano učinkovito zmanjšuje bolečino in odpravlja strukturne spremembe sklepa pri obrabi hrustanca. Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah in specializiranih prodajalnah. Pred uporabo natančno preberite navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Imejte sladkor pod kontrolo

Glukoril je primeren za vse s povišanimi vrednostmi sladkorja v krvi, tudi za diabetike. Vsebuje izvlečke cimeta, banabe in gymnema sylvestre, ki podpirajo presnovo sladkorja. Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni sladkorja v krvi, biotin pa k sproščanju energije pri presnovi. Na voljo je v lekarnah ali na www.naturamedica.si. Dodatne informacije na tel. št. 03 56 30022 ali 040 214 620.

 

Krepimo srce

Čeprav je Slovenija uspešna na področju preventive bolezni srca in ožilja, še vedno preveč ljudi umre zaradi nezdravega načina življenja. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije zato vsem priporoča zdravo prehrano (živila, ki ustrezajo smernicam zdravega prehranjevanja, so označena z znakom varovalnega živila – srčkom), več gibanja, manj škodljivih razvad, predvsem zmanjšanje oziroma opustitev kajenja; občasne kontrole kazalnikov zdravstvenega stanja, kot so krvni tlak, raven glukoze v krvi, holesterol (LDL, HDL) in trigliceridi v krvi, indeks telesne mase ter pravočasno ukrepanje ob pojavu znakov, ki lahko vodijo v bolezen. Pomaga tudi, da si vzamemo čas za sprostitev in da manj sedimo. Vplivi telesne vadbe na telesno in duševno zdravje ter naše splošno počutje so neštetokrat dokazani, zato je dobro, da jih upoštevamo vse življenje.

Anita Žmahar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media