Modni dodatki za moške

Dobro počutje | nov. '17

S temi grafičnimi motivi na kravatah ne morete zgrešiti. Lahko so v kateri koli barvni različici, ki se bo ujemala z odtenkom srajce, telovnika ali suknjiča.

V tednih pred koncem leta se bomo večkrat udeležili kakšne prireditve, za katero se bo treba posebej urediti. Tako namreč izrazimo spoštovanje do gostitelja, umetnika ali izbranega dogodka. Dodatki h klasičnim oblačilom, kot so srajce, telovniki oziroma suknjiči, so tista pika na i, s katerimi lahko vsakodnevno garderobo spremenimo v prav posebno.

Kravate: modne so nekoliko ožje, a tudi malce širše. V obe skrajnosti pri izbiri ne gre pretiravati, saj je to že »passé«. Moderne so tako enobarvne kravate kot tiste z vzorci (črte, pike, karo, paisley). Če želite poudariti bolj posloven videz, bo geometrijski vzorec boljši, za manj formalen dogodek ali večerno prireditev pa lahko izberete tudi cvetličnega. Najbolj lahko zgrešite s kravato, na kateri je logotip kakšnega podjetja ali motiv živali oziroma lika iz risanke.

Kravatni vozli se ne vežejo po modi, temveč po obliki ovratnika. Za manjši ovratnik bo dovolj enostavni kravatni vozel, za tisti z bolj široko razprtimi krajci pa polovični windsorski vozel.

Kravatna sponka se zadnje čase manj uporablja, namenjena je pripenjanju kravate na srajco, da se ta ne premika. Lepo je, če se sponka in kravata ujemata v barvi oziroma kakšni podrobnosti. 

Metuljčki so zelo elegantni dodatki, ki zahtevajo tudi tako oblačilo. Najbolj elegantno klasično oblačilo je frak, h kateremu dodamo bel metuljček in smoking v črni barvi ali kakšnem drugem temnejšem odtenku. Vedno bolj so priljubljeni barvitejši metuljčki z vzorci in iz različnih materialov, kot so usnje, poliester ali celo plastika in les. Te si radi nadenejo mlajši za posebne dogodke, kot so mature in poroke.

Manšetni gumbi so izredno lep dodatek k srajci. Starejša generacija jih prav gotovo dobro pozna. Slabost je le, ker je na izbiro manj srajc, ki imajo ustrezno krojene manšete, da bi tak dodatek lahko uporabili.

 Nasvet svetovalke: ne pozabite, da je manj več! Dovolj je le žepni robček in vaša podoba bo zasijala v povsem novi luči.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media