Majhne podrobnosti – ključ do svečane podobe

Dobro počutje | dec. '17

Prav je, da praznična doživetja poudarimo z izbranimi oblačili, ta so lahko unikatna oblačila ali pa povsem vsakdanja oblačila spremenimo v posebna. Za to, da smo urejeni in elegantni, ni treba zapraviti vsega premoženja, pač pa skrbno izbrati kombinacijo oblačil, jim dodati ustrezen poudarek in z minimalnimi sredstvi sestaviti skladno celoto. Najpomembnejše je izbrati oblačilo, v katerem se dobro počutimo in nam kar najbolje pristaja.

Pleteni materiali omogočajo udobje, dobro prileganje in lahko vzdrževanje. Res pa je, da je življenjska doba takega oblačila, če ni kakovostno, mnogo krajša od življenjske dobe oblačil iz klasičnih tkanin. Pravilno izbrane pletenine lepo pristajajo prav vsaki postavi – vitkejši in visoki ter manjši in bolj zaobljeni. Tudi dame, ki ne marajo klasike, bodo nad prikazanimi modeli prav gotovo navdušene. Idej, kako pulover iz omare preoblikovati v eleganten kos, primeren za posebne priložnosti, vam ne sme zmanjkati.

 Bodite domiselni. Brez posebnega znanja lahko na klasični komplet našijete svetleče elemente in ustvarite unikatno oblačilo. Kupiti morate le okrasne biserčke ali kamenčke in imeti nekaj časa, da jih pritrdite v več nizih. Oblačilo bo elegantnejše, če bodo svetleči dodatki v barvnem odtenku podlage. Izberite del oblačila, za katerega želite, da boste v njem opaženi in občudovani. Ko se boste naveličali biserčkov, jih enostavno odstranite.

Zlata barva lepo poudari barvo kamelje dlake, saj sta iz iste barvne skupine. Uporabite jo za nakit ali torbico, a ne pretiravajte.

Malo romantike doda oblačilu slovesen pridih. Broška v obliki cveta je letos še posebej dobrodošel dodatek. Z nekaj veščine jo zlahka izdelate sami, pa naj bo to kvačkana roža iz svetleče niti, majhna svilena ruta, zložena v cvet, ali podlaga, ki je polepljena s kamenčki ... Pomembno je, da sestavite estetsko celoto, ki se ujema z oblačili.

Čipke. Brez njih ne bo šlo, pa ne le na elegantni obleki. Ne, letos jih lahko najdete tudi na športni jopi (trenirki). Odlična ideja za tiste, ki prisegate na udobna oblačila, pa ste še vedno radi lično in modno oblečeni.

Pončo. Če boste praznovali v gorskem delu naše prelepe dežele, vam bo pleten pončo prav gotovo prišel prav. Še imate čas, da si ga spletete sami. Ne pozabite na obvezno dekoracijo. Moda ponuja obilo vezenin v obliki rustikalnih cvetlic. Če imate ostanke raznobarvne volne, izvezite motiv na že izbrano ogrinjalo ali pončo. Tako bo pončo unikaten za izbrano priložnost, kasneje pa kar za vsak dan.

Dodatki, ki spremenijo celotno podobo

Ogrlice. Oblika in slog, ki ju izberete, sta odvisna od tega, kaj vam pristaja in kaj lahko nosite. Preizkusite dolžine, velikosti in oblike, preden se odločite za izbor. Moderno je pravzaprav vse. Od klasičnih verižic v več nizih v srebrni ali zlati barvi, naravnih ali umetnih materialov do kristalov ali nakita s poldragimi kamni.

Ker je december prav poseben mesec v letu, je v tem času opaziti več sijočih odtenkov in bogatega nakita. Daljše ogrlice priporočam tistim, ki bi radi navidezno podaljšali vrat. Tudi če imate polnejše prsi, uporabite daljše ogrlice, ki segajo pod prsi. Z uporabo umetnih smol proizvajalci pričarajo čudovite imitacije materialov, ki bi bili zelo težki in zato manj uporabni.

     

Uhani in zapestnice. Tudi tako majhen dodatek, kot so uhani, lahko pripomore k slovesnejšemu videzu. Pobrskajte po šatulji z nakitom, prav gotovo so vmes taki, ki si jih za praznovanje lahko nadenete, saj se moda vrača v petdeseta in sedemdeseta leta. Izberite opaznejše in jih uskladite z barvnimi odtenki oblačil. Tudi zapestnice so lahko izjemen dodatek, sploh če boste nosili tričetrtinske rokave.

Torbice. Tisti, ki ne marate ogrlic, uhanov in drugega okrasja, praznično podobo poudarite z izbiro prav posebne torbice. Izbirajte med majhnimi, svetlečimi, elegantnimi, dekorativnimi, čipkastimi … Lahko so iz svetlečega usnja ali satena, zlate, srebrne ali pa posute s svetlečimi elementi. Odvisno, kam se boste namenili in kako jih boste uskladili z oblačili. Večerne različice torbic se navadno nosijo v rokah, vendar je dobro, da imajo kak skrit pašček ali verižico, ki jo lahko uporabite takrat, ko morate v eni roki držati kozarec, v drugi pa prigrizek.

 Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media