Veselje do življenja

dec. '17

Kakšno je bilo iztekajoče se leto? Vam je bilo naklonjeno? Za letos smo večino stvari že postorili, pred nami je še zadnji mesec, ki pa nam bo v pripravah na praznike, številne dogodke in srečanja še hitreje minil. In vse bolj se bliža novo leto, ki prinaša novo upanje in tudi priložnost, da kaj popravimo ali nadoknadimo. Za dobro delo namreč ni nikoli prepozno. Anton Martin Slomšek je dejal, da ni v naši moči prešteti pole v knjigi življenja, je pa v naši moči, da jih popišemo z dobrimi deli.

Slovenci smo znani po nerganju, rado nas kaj zmoti in jezi, ob tem pa so seveda za vse krivi drugi. Pa so res? »Zastonj pričakujemo lepšo bodočnost od sprememb zakonov, od izboljšanja državnih ukrepov. Temeljito ozdravljenje mora priti od znotraj! Po boljših ljudeh skrbimo za boljše čase,« je že davno zapisal Slomšek.

Škoda je, da se zaradi stvari, na katere nimamo vpliva, razburjamo, spremenimo lahko le sebe. Pa že to je zelo težko, saj se je lažje prepustiti rutini. V tem čarobnem predprazničnem času je prav, da naredimo kaj drugače, da si dovolimo, da v nas zaživi otroška duša. Poiščimo si družbo, obiščimo kraje, kjer že dolgo nismo bili, s prijatelji in sorodniki obujajmo spomine na mlade dni. Prosimo vnuke, da nas vzamejo s sabo na potepanje po kraju. Pripovedujmo jim, kaj smo počeli v njihovih letih, prisluhnimo tudi njihovim težavam in jim pomagajmo kot pravi zavezniki. Ne čakajmo doma, da nas bo kdo poklical, ampak pojdimo v akcijo. Saj veste, po akciji vedno nastopi reakcija. In za vsem tem se skriva veselje do življenja.

Čas naj se najde tudi za branje dobrih knjig in seveda za našo in vašo Vzajemnost. Potrudili se bomo, da vam bomo v letu 2018 predstavili veliko dobrih in zanimivih zgodb, poskrbeli pa bomo tudi za druženje. Poleg rednih mesečnih izletov vas še posebej lepo vabimo na letno srečanje, kjer se imamo vedno lepo. Za vsakega se kaj najde, od zanimivih izletov, predavanj, družabnih iger do petja in plesa. Že zdaj vam lahko izdamo, da se bomo tokrat družili bliže kot lani, in sicer na Malem Lošinju, znanem jadranskem otoku. Podroben program srečanja, ki bo potekalo konec maja, bomo objavili v januarski Vzajemnosti.

Dragi naši bralci, v prihajajočem letu 2018 vam želimo veliko trdnega zdravja, miru in osebne sreče ter veselja do življenja.

Hvala, ker ste z nami.  

Dekleta z Vzajemnosti


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media