ZDRAVJE NA KRATKO

Dobro počutje | feb. '18

Da bodo sklepi kot podmazani

Kapsule KurkuFit vsebujejo kurkumin iz indijske rastline kurkume. Kurkumin zmanjšuje vnetni odziv telesa, zato je priporočljiv za dobro gibljivost sklepov. Samo v kapsulah KurkuFit je oblika vezanega kurkumina, ki ga telo 29-krat bolje izrabi kot druge oblike kurkumina. Poleg tega ne povzroča težav z želodcem, je brez GSO in primeren za vegetarijance.

Zdravju koristne lastnosti KurkuFita: za izboljšano gibljivost sklepov, prečiščevanje telesa, zdrava jetra in žolč, normalno prebavo, kožo, možgane in živčevje in ščiti telo pred prostimi radikali. Na voljo v lekarnah in na www.naturamedica.si, tel. št.: 03 56 30 022, 040 214 620.

Dražji nakupi v dežurni lekarni

Lekarne lahko v času dežurstva, to je od 20. ure zvečer do 6. ure zjutraj, ter ob nedeljah in praznikih zaračunajo dežurno takso za zdravila, ki niso nujna, in druge izdelke. Tako je zapisano v pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja in večina dežurnih lekarn to pravilo tudi upošteva. Kot pojasnjujejo farmacevti, je dežurna služba namenjena izdajanju zdravil na recept, ki je predpisan istega dne ali označen kot nujen. Ta zdravila boste dobili brezplačno, če pa boste ob tem kupili še na primer škatlico aspirinov, zobno kremo ali zavoj plenic, kar je nenujen nakup, pa vam sme dežurni farmacevt za vsak izdelek posebej zaračunati takso. Dežurna taksa je določena z vrednostjo lekarniške točke, večinoma pa je treba doplačati približno 1,50 evra za vsak izdelek. Obvestilo o tem, da je v času dežurstev obračunana taksa za vsak izdelek, ne za obisk, mora biti nameščeno ob okencu.

Če morda niste vedeli, naj še omenimo, da lahko v lekarni hkrati kupite le eno veliko oziroma tri mala pakiranja istega zdravila brez recepta. Ker se ta zdravila uporabljajo za samozdravljenje pri težavah, ki ne zahtevajo posvetovanja z zdravnikom, torej na bolnikovo pobudo ali po nasvetu farmacevta, je količina omejena, da ne bi prihajalo do zlorab ali prekomerne uporabe zdravil.

A. Ž.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media