AD prehrana Koman

Dobro počutje | apr. '18

Popečeni tofujčki

Potrebujemo:

200 g tofuja (sojinega sira)

5 vejic timijana, vršiček rožmarina ali poljubna zelišča (peteršilj, drobnjak, bazilika ...)

rastlinsko (sojino) olje

sol, poper

 Priprava:  Zelišča sesekljamo in jih v posodici zmešamo z oljem. Tofu narežemo na kocke, kakor bi narezali sir za pogostitev. Povaljamo jih v oljni mešanici, da se zelišča dobro oprimejo sira. Segrejemo ponev in tofu rahlo opečemo. Kose polagamo na servirni krožnik, solimo, popramo in ponudimo.

Opomba: Pri alergiji na mleko ni nadomestila za sir. Najboljši približek vsaj v obliki in strukturi je sojin sir – tofu. V trgovinah je na voljo več vrst tofuja, popečenega, dimljenega … Za ta recept uporabite povsem naravnega.

Mojca Koman


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media