Še malo, pa se vidimo na Lošinju  

Prosti čas | apr. '18

Dragi naši bralci in prijatelji,

srečanje Vzajemnosti na Lošinju se vse bolj približuje. Veseli smo, da se vas je že veliko prijavilo, še vedno pa je čas, da se nam pridružite. Tokrat se bomo imeli lepo na otoku vitalnosti in tisočerih vonjev in okusov, kot mu pravijo domačini. Lošinj je zaradi izjemno blagega sredozemskega podnebja, veliko vrst rastlinja, borovega gozda, morske vode in številnih sprehajalnih poti znan kot klimatsko zdravilišče, ki zelo ugodno vpliva na dihalne organe, kožo in splošno počutje.

Vabljeni v našo veselo družbo od nedelje, 27. maja, do srede, 30. maja 2018. 

Nastanjeni bomo v hotelu Vespera s štirimi zvezdicami ob zalivu Sunčana uvala, samo 50 metrov od morja in le dobrih 20 minut hoje od Malega Lošinja. Vse sobe so moderno opremljene, večina ima tudi balkon. 

Kaj bomo počeli? 

V nedeljo v jutranjih urah se bomo podali na pot proti Krku. Preden se bomo vkrcali na trajekt za Cres, si bomo ogledali nekaj znamenitosti otoka Krka. Na Lošinju pa nas bodo pričakali prijazni gostitelji s kratkim programom in pijačo dobrodošlice. Vsak večer se bomo družili in plesali ob zvokih žive glasbe, zabavali nas bodo tudi energični animatorji. Drugi in tretji dan bomo imeli predavanja in izlete. Že tradicionalno pa se boste lahko vsako jutro razmigali s Savino Vybihal in njeno telosvatbo.

Vsi, ki imate težave s križem, boste lahko prisluhnili predavanju specialistke fizikalne in rehabilitacijske medicine prim. izr. prof. Brede Jesenšek Papež, dr. med. Predstavila bo bolečino v križu, ki je najpogostejša kronična mišično-kostna bolečina sedanjega časa. Seznanila nas bo s preventivo, diagnostiko, različnimi oblikami zdravljenja in rehabilitacije z vidika biopsihosocialne obravnave. 

Spoznali tudi zelišča, ki rastejo na otoku, in kako jih domačini uporabljajo za krepitev zdravja in odpravo različnih zdravstvenih tegob. Predavanje bo pripravila Sandra Nikolić, vodja aromatičnega vrta, ki je v neposredni bližini Malega Lošinja. Predstavila bo, kako si lahko sami doma pripravimo zdravilni napitek, prigrizek ali kozmetično sredstvo. Izdelke boste lahko tudi pokusili in kupili.

Drugi in tretji dan se boste lahko odločili za izlet v bližnjo okolico, in sicer:

na otok Cres: po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali po Lošinju do Nerezin in naprej na otok Cres, kjer si bomo ogledali znamenitosti mesta Cres, ob poti bomo videli še sladkovodno Vransko jezero in se ob vrnitvi ustavili v Osorju, naselju ob mostu med otokoma Cres in Lošinj, ki je bilo pomembno rimsko pristanišče. Približno 20 evrov.

- z ladjo na Susak in Srakane: po zajtrku se bomo zapeljali do Malega Lošinja, kjer se bomo vkrcali na ladjo in zapluli proti otoku Susku, kjer je veliko vinogradov. Tam si bomo ogledali cerkev, galerije in vinotoče, v prostem času bo mogoče tudi kopanje. Sledi vožnja do otokov Vele in Male Srakane. V primeru vetrovnega vremena bo organiziran krajši izlet z ladjo ob otoku Lošinju z ogledom panorame mesta in okoliških zalivov. Približno 30 evrov z ribjim piknikom.

Ko se bomo vračali domov, bomo obiskali še Reko in Opatijo.

Cena: za naročnike Vzajemnosti in njihove družinske člane je 239 evrov za sobo s pogledom na park in 249 evrov za sobo s pogledom na morje. Redna cena za tiste, ki niso naročniki Vzajemnosti, je 259 evrov. Mogoče je tudi plačilo na obroke.

Cena vključuje: štiridnevno druženje s tremi polpenzioni, avtobusni prevoz in celoten program, uporabo interneta, bazena (v sosednjem hotelu Aurora). Za izlete je potrebno doplačilo.

Avtobusi bodo vozili iz vseh večjih slovenskih mest, če bo prijavljenih vsaj 10 potnikov. Za udeležence z lastnim prevozom je 25 evrov popusta.

Veselimo se srečanja z vami. 

Za vse dodatne informacije pokličite Turistično agencijo Kompas na telefonsko številko 01 2006 111 ali obiščite eno izmed Kompasovih poslovalnic: Kompas Ljubljana, Slovenska cesta, tel. št.: 01/20062 22; Pražakova: 01/200 63 33; BTC – hala A: 01/520 69 00; Kranj: 04/201 42 61; Maribor: 02/234 69 55; Škofja Loka: 04/511 17 70; Koper: 05/663 05 84; Nova Gorica: 05/335 80 12.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media