Jabolčni kis za vse tegobe

Dobro počutjemaj '18

Pater Simon Ašič je imel zelo rad domači jabolčni kis. Venomer ga je nosil s seboj v majhni steklenici. V nekem pismu je zapisal: »Pri hrani redno uporabljam jabolčni kis, samo pri mleku in kavi ne. Pri mesu obvezno, juha dobi dober okus pri treh čajnih žličkah kisa.« Tudi svoj sodček kisa je imel v stiškem samostanu, kjer je živel. Ljudje, ki so pri njem iskali pomoč za svoje zdravje, so nemalokrat dobili nekaj tega kisa za domov, če so ga potrebovali za okrevanje. V Stični še danes pridelujemo jabolčni kis.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.