Previsok sladkor škoduje
Nezdrava prehrana ter pomanjkanje gibanja sta glavna krivca za povišan sladkor v krvi. Predelana živila in hrana z umetnimi dodatki vsebuje velike količine sladkorja, s čimer v telo vnesemo preveliko količino glukoze. Ta je sicer glavni vir energije, a če je je preveč, lahko povzroči škodo zlasti na očeh, ledvicah in živčevju, hkrati pa pripomore k hitrejšemu staranju.
Zdrava odrasla oseba ima na tešče krvni sladkor od 3,8 do 6,1 m mol/L. Kar je več, že pomeni začetek sladkorne bolezni. A še preden se ta razvije, nam telo z določenimi znaki sporoča, da je sladkor previsok in da mu to ne ustreza.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.