Jeseni v širših hlačah

Dobro počutje | sep. '18

Že lansko leto so se napovedovali modeli širših in krajših hlač, takih, ki smo jih poznali že v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Poleg se podajo nizki čevlji na vezalke ali gležnjarji, v hladnejših dneh pa višji škornji. Če vaši gležnji in meča niso najbolj vitki, morajo biti nogavice in čevlji čim bolj v enakem barvnem odtenku, najbolje za odtenek temnejši kot hlače.

Ta model hlač (1) je primeren za tiste z vitkim pasom in širšimi boki, saj zagotovi dovolj širine v bočnem delu telesa. Odsvetujemo pa ga tistim z majhno postavo, saj jo A-linija še zniža. Priporočljiva je mehko padajoča tkanina. Gube v pasu poskrbijo za udobnost ter skrijejo zaobljen trebušček.

Hlače iz džinsa (2) ostajajo nepogrešljiva klasika v sproščenem oblačenju, predvsem zaradi udobne tkanine z odstotkom elastične niti (elastomer), ki se prilagodi telesu. Ozke, oprijete »pajkice« iz džinsa sicer v zrelih letih niso najbolj estetski ali udoben kos oblačila. Nosite jih z daljšimi zgornjimi deli: s tuniko ali daljšo moško krojeno srajco. Le tiste z zelo vitko postavo si jih lahko privoščijo tudi s krajšimi zgornjimi deli. Našli pa boste tudi širše modele z modnimi nedokončanimi zaključki na hlačnicah ali manjšimi raztrganinami …

Letošnji modeli hlač so precej vzorčasti (3). Drobni vzorci se zlijejo v enoten odtenek, možnosti kombiniranja z enobarvno tkanino je veliko. Na teh hlačah so madeži kot tudi malo pomečkana tkanina manj opazni kot na gladkih modelih.

Raven model hlač (od bokov pa do konca hlačnice) najlepše pristaja tistim z višjo postavo in tistim, ki bi rade skrile močnejše boke. Če so iz džersija, še posebno lepo in mehko padejo ob telesu. Poleg obujte čevlje z nizko peto. Rahlo zvonaste hlače iz bolj čvrste tkanine pa pristajajo prav vsaki postavi.

Črta ob strani (4) se je tudi na elegantnih hlačah pojavljala že lani. Tudi živalski vzorec smo že videli. S takim motivom pritegnete pozornost, zato morate biti prepričani, da vam model pristaja. Vedno izberite enobarven zgornji del oblačila.

Še dva klasična modela (5): prvi ima gube v pasu in je bolj udoben čez bočni del. Hlače s karo vzorcem, ki ni povsem izrazit, z lahkoto kombiniramo.

Namenoma nisem prikazala hlač v črni barvi, saj jih imamo v omari prav gotovo že preveč. Če si boste jeseni kupili nov par hlač, izberite nekaj barvitega.

Izbor, nasveti in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media