Mehke in praktične pletenine

Dobro počutje | okt. '18

Pletenine so brez dvoma postale nepogrešljive v sodobni garderobi. Nosijo se kot vrhnje oblačilo, pod katero oblečete srajco, bluzo ali majico, ali pa samostojno. Lahko je športen ali eleganten del ženske garderobe. Letošnje pletenine so zelo raznolike: od daljših jopic, ki spominjajo na plašče, puloverjev, ki se nosijo kot obleke, kratkih jopic, ki dopolnijo obleko brez rokavov, do mehkih ogrinjal …

       Svetlo moder pulover, ki pa ima na prsnem delu našite okrasne elemente. Primeren je za večino postav in deluje elegantno. S podobnimi dodatki lahko prenovite svoj stari pulover, kupite jih v trgovinah s šiviljskimi potrebščinami.

       Jopica s padajočim ovratnikom je iz fine naravne volne. Odličen barvni dodatek vam bo prišel prav, če imate v omari same temne kose oblačil. Zaradi bogatega sprednjega dela je primernejši za postave z manjšim prsnim obsegom.

       Bolj vsestranski je model jopice v zeleni barvi. Tudi ta se ne zapenja, pač pa sprednji del mehko pade ob telesu. Zanimiva rebrasta tekstura in lep stranski zaključek naredita sicer običajno jopico zelo elegantno. Primerna je za večino postav.

       Črte so v modi tudi na pleteninah, sploh če so mladostno barvite. Kroj naj bo preprost, raven, najbolje se sklada z enobarvnimi športnimi oblačili.

       S kratkim modelom jopice ali »bolerom« boste lahko nosili poletno obleko še vso jesen. Ne pozabite na žive barve, oranžen odtenek je še posebej moden.

       Pletene obleke ne morete nositi pogosto, saj se klasično pletivo hitro preveč raztegne. Če vsebuje odstotek elastana ali umetnega vlakna, je trpežnejša. Še bolje je, če je izdelek iz pletenega džersija, saj je tako bolj podoben klasični tkanini in zato prenese večje obremenitve.

       Rdeča dolga jopa je izdelana kot vrhnje oblačilo – plašč, ki jih je precej v letošnji ponudbi. Celo podloženi so. Reliefni vzorec učinkuje rustikalno, precej težko in debelo. Ženske z močnejšo postavo naj se grobim pleteninam raje izognejo, saj bodo s takim oblačilom svoji postavi navidezno dodale še kilogram ali dva.

       Druga jopa je tanjša in zato bolj elegantna, zaradi dolžine pa prekrije marsikatero napako na postavi. Na sprednjem delu ima dodatke v obliki biserov, kar pritegne pozornost na zgornji del telesa.

 

Izbor, nasveti in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media