Aktiven dvig in spust telesa 

Dobro počutje | dec. '18

Dvigovati in spuščati telo se je dobro pravilno naučiti, saj lahko to uspešno metodo obvladovanja telesa in sproščanja uporabljamo vse do visoke starosti. Pomaga nam pri ohranjanju in razvijanju boljše telesne drže, zbranosti in ravnotežja, kot načrtovan trening pa vse omenjeno še pospeši.

Prikazano povezavo gibov lahko uporabljate za ogrevanje, kot samostojno vajo ali pa za sprostitev tik pred koncem vadbe. Predlagam, da si dobro ogledate fotografije in preberete opise izvajanj.

Če boste vajo uporabili za ogrevanje, je pomembno, da jo začnete izvajati zelo nežno in zelo sproščeno. Poskrbite za varno in stabilno držo nog. Najbolje je, da ste bosi ali imate obutev, ki vam omogoča varen korak, stopala naj bodo razmaknjena širše od bokov, kolena pa le malo manj narazen. Ko telo spuščate v predklon, izdihujte, in ko telo dvigujete, vdihujte. Bodite pozorni na vrat in končni dvig glave, ki mora biti vedno v popolni usklajenosti z držo (dobro si oglejte fotografije in jih posnemajte). Vajo povezano ponovite vsaj osemkrat oziroma tako dolgo, da boste začutili prijetno toploto v telesu. Oči naj bodo ves čas odprte, hitrost spustov in dvigov telesa pa pospešujte do največje hitrosti, ki jo še zmorete, in ob tem usklajeno dihajte.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media