V Sloveniji so stanovanja starejšim v breme

jan. '19

STARANJE V EVROPI

O problemu stanovanj med starejšimi je za monografijo SHARE, izdano v letu 2015, pisal prof. dr. Ivo Lavrač z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Njegove ugotovitve so pomenljive in razlog za precejšnjo skrb.

Iz ekonomske vede poznamo termin »asset rich income poor«, ki označuje posameznike in gospodinjstva, ki imajo malo načinov, da bi iz svojega sicer večjega premoženja potegnili konkretne zaslužke. V Sloveniji velja za pogosto naveden vzvod takšnega stanja starejših stanovanjski zakon iz leta 1991, poznan tudi kot Jazbinškov zakon, ki je večini starejših omogočil lastništvo stanovanj, ki pa ga ne spremljajo tudi primerljivi dohodki, zaradi česar so starejši pahnjeni v precejšnje težave.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media