Hrana naj bo prilagojena
V prehrani bolnika ali starostnika naj bo več sveže in predelane zelenjave ter zmerne količine sadja. Sadje in zelenjava predstavljata pomemben vir vitaminov, mineralov in prehranskih vlaknin. Zadnje vplivajo na presnovo in splošno zdravje. Najdemo jih še v polnozrnatih izdelkih in oreških.
Dnevni obrok hrane naj vsebuje polnovredne ogljikove hidrate, ki so v polnozrnatih žitih, žitni kaši in izdelkih iz teh žit, kot so polnozrnati kruh, ovseni kosmiči, ovsena, ječmenova, ržena, ajdova in prosena kaša, krompir, riž, polnozrnate (graham) testenine in stročnice.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.