Skrivnosti odličnega biskvitnega testa
Med kuharji in kuharicami krožijo številni recepti za biskvitno testo, zato se že težko odločimo, katerega izbrati, da nam bo sladica res uspela. Z leti sem si nabrala kar nekaj izkušenj, spoznala sem tudi trike, ki mi pri tem delu vedno koristijo, in z veseljem jih delim z vami.
Značilnost testa, ki ga uporabimo kot osnovo za torte, rulade ali nežno pecivo, je rahla porozna struktura, kar dosežemo z močnim stepanjem dovolj velikega števila jajc do res penaste strukture. Stepamo toliko časa, dokler zmes ni svetlejše barve, skoraj bele, ki precej naraste in je kremasta, kar lahko traja tudi 10 minut. Če ne stepamo dovolj časa, je biskvit nizek in zbit. Med stepanjem namreč ustvarjamo čvrsto mrežo z mehurčki zraka, zaradi česar je pecivo rahlo in visoko naraste.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.