KARNEVAL NA MALTI

Prosti čas | dec. '19

POSEBNA CENA SAMO ZA NAROČNIKE VZAJEMNOSTI!

Od sobote, 22. februarja, do torka, 25. februarja 2020 (4 dni/3 noči)

Skupaj z agencijo Britannia Tours, edino malteško turistično agencijo v Sloveniji, in njihovim odličnim vodnikom vas vabimo, da skupaj poletimo z ljubljanskega letališča v srce Sredozemlja.

Malteški karneval, ki velja za enega najbarvitejših v Evropi, obstaja že od 15. stoletja. Vsekakor vas bodo očarali čudoviti barvni kostumi, zanimive maske ter domiselne zgodbe in liki, ki bodo predstavljeni na ulicah Vallette. V času pusta pripravijo tudi tradicionalni torti »prinjolato« in »perlini«. Malta živi za zabavo in karneval, ko se življenje na otoku za nekaj dni ustavi, otroci ne gredo v šolo in odrasli si vzamejo dopust.

Poleg vabljivega čistega morja Malta ponuja še veliko znamenitosti. Med drugim tudi take, ki so uvrščene na seznam Unesca: sostolnico sv. Janeza s sliko Caravaggia (Obglavljenje sv. Janeza Krstnika), megalitske templje, ki spadajo med najstarejša verska svetišča na Zemlji, Grand Harbour (veliki zaliv), ki velja za najgloblji naravni zaliv v Sredozemlju. Vse si boste ogledali.

Let iz Ljubljane traja slabi dve uri in že boste na otoku, ki v dolžino meri manj kot 40 kilometrov. Kaj pomeni mešanica arabske, sredozemske in angleške kulture, boste hitro začutili v čudoviti ribiški vasici Marsaxlokk, kjer boste občudovali številne pisane ribiške čolne »luzzu« in si privoščili kosilo ob morju. Ogleda vreden je tudi sosednji otok Gozo, kjer naj bi boginja Calypso sedem let v ujetništvu zadrževala Odiseja. Pred baziliko Ta'Pinu (največje romarsko središče Maltežanov) pa boste občudovali mozaike, ki so delo Slovenca, patra Marka Rupnika. Rastje na otoku je tipična sredozemska makija, predvsem v bližini palače Verdala, nekdanje palače angleške kraljice, lahko vidite številne kaktuse, iz katerih domačini pripravljajo sladki liker.

Nastanjeni boste v odličnem hotelu s štirimi zvezdicami tik ob morju, ki ima notranji bazen (zato priporočamo, da vzamete s seboj kopalke). V bližini je edina čokoladnica na Malti, zato bi bil greh, da je ne obiščete. Za ljubitelje podvodnega življa pa je poleg tudi akvarij, ki razkriva podvodno bogastvo Sredozemlja.

Cena potovanja (za naročnike Vzajemnosti): 399 evrov pri najmanj 45 potnikih, 409 evrov pri najmanj 40 potnikih, 419 evrov pri najmanj 35 potnikih, 429 evrov pri najmanj 30 potnikih.

Vključuje: letalsko vozovnico z letališkimi pristojbinami, let iz Ljubljane, avtobusni prevoz na Malti, tri polpenzione v hotelu s štirimi zvezdicami QAWRA Palace v Buggibbi, spremstvo slovenskega vodnika, zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom, vstopnine: katakombe v Rabatu, templji Hagar Qim, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacija potovanja …

Doplačila: prijavnina 12 evrov na prijavo, enoposteljna soba 60 evrov na osebo

Popusti: otrok do 12 leta na dodatnem ležišču 15 odstotkov, odrasla oseba na dodatnem ležišču 5 odstotkov      

Informacije in prijave: Britannia Tours, Prešernova ulica 2, Celje, tel. številka: 08 201 49 90, e-naslov: info@britannia-tours.si, www.britannia-tours.si

Anita Žmahar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media