Z obleko v pomlad

Zaradi posebnih razmer je dostop do članka odprt za vse obiskovalce strani.

Dobro počutje | apr. '20

Obleke so namenjene tako vsakodnevnemu nošenju kot tudi posebnim priložnostim. Prednost tega oblačila je, da je izdelano iz enega kosa in ni potrebnega veliko kombiniranja. Slabost pa je ta, da ste v obleki bolj opaženi, zato je ne morete nositi iz tedna v teden.

Barve v letošnji sezoni so sončne, čiste in živahne. Pojavljajo se tako v geometrijskih kot tudi v cvetličnih motivih. Pri izbiri pazite, da izberete takega, ki se sklada z vašo obliko postave. Bolj koščeni postavi pristajajo oglati in geometrijski motivi in obratno. Prav tako pa je modna enobarvna obleka, ki jo popestrite z nakitom, torbico ali čevlji.

Obleke so izdelane iz zelo različnih tkanin, najbolje pa je, da preverite, kako posamezna tkanina pada, ali lepo ovije telo in naredi postavo vitko ali vam dodaja nepotreben volumen tam, kjer ga ne potrebujete. V primerjavi z laneno in bombažno tkanino ali džinsom se mehko in prožno blago lepo prilagaja telesu.

Kroji oblek so vseh vrst: taki, ki poudarijo pas, in drugi, ki prosto padejo ob telesu in skrijejo prenekatero pomanjkljivost na postavi. Tudi dolžina obleke v letošnji modi ni zapovedana. Izbirate lahko med takimi, ki segajo nad koleni ali do gležnjev. Najbolje je, da preverite, kaj vam najbolje pristaja. Oblecite obleko in obujte ustrezne čevlje. Najidealnejša dolžina za vas je tista, kjer so vaše noge videti najbolj vitke.

Predstavljene obleke so namenjene vsakodnevnemu nošenju. Večinoma imajo vse kratke rokave, saj nam pridejo prav, ko odložimo vrhnja oblačila, da roke niso povsem gole. Do poletne sezone imajo obleke še dolge rokave. Posamezni poudarki ali posebno krojenje odvrneta pozornost od morebitnih nepravilnosti na postavi in jo naredita vitkejšo.

Nasveti pri izbiri

       Najbolj praktične so obleke, ki jih lahko nosite na več načinov. S pasom ali brez – odvisno je, kako se počutite, za katero priložnost obleko oblečete in kako jo sestavite z drugimi dodatki, kot so nakit, čevlji, torbica.

       V pasu nabranih oblek je v letošnjem letu precej. Če vaš pas ni najbolj vitek, končni videz ne bo najboljši.

       Značilno je mešanje različnih slogov med seboj.

       Rokavi imajo tudi v pomladni sezoni dekorativne naborke. Vedite, da netopirski rokavi bolj ustrezajo postavam z močnejšim oprsjem.

       Ravno krojene obleke so izdelane iz elastičnih materialov, da se lažje prilagodijo vsaki postavi. Vzorec lepo zabriše linijo postave.

       Izberite izrez okrog vratu, ki vam najbolje pristaja.

       Mornarski slog črt je vsako sezono znova aktualen. Velja si zapomniti, da prečne črte navidezno podaljšajo postavo in pristajajo bolj oglatim, koščenim postavam.

       Tisti modeli oblek, ki sledijo obliki telesa (tudi z gubami na blagu), jo seveda bolj poudarijo. Obleke na preklop pa pristajajo večini postav.

Nasveti in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2020 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media