Vozel ni enak vozlu

Dobro počutje | maj '20

Prav gotovo se v vaši garderobni omari skrivajo bela bluza ali srajca (lahko je seveda kakšen drug odtenek) ter različni tanjši šali oziroma rute. Z različnimi načini zavezovanja lahko še tako enostavno oblačilo spremenite v nekaj posebnega – tako za vsak dan kot tudi za kakšno posebno priložnost.                                    

Izberite tanjši, ožji šal ali ruto iz tkanine, ki lepo pade in ne drsi. Morda boste potrebovali kakšno vajo več, da boste postali spretnejši pri zavezovanju. Svetujem vam, da preizkusite različne tkanine, in morda vam uspe nekaj povsem drugačnega. Bodite pozorni pri izbiri barve, saj je še kako pomembno, da vam pristaja.

Kako vežemo?

- Tanjši viskozen svilen šal iz džersija je nepogrešljiv. Ta na fotografiji je dolg 170 centimetrov in širok približno 30 centimetrov. Primeren je za navidezno podaljševanje in oženje postave, ker samo prosto pada. Če na koncu zavežete vozle, ga lepo obtežite in nekoliko skrajšate dolžino. Lahko ga zavežete tudi kot kravato.

- Take in drugačne zanke so vedno lepe in hkrati odlična možnost, da zapolnimo odprta oblačila. Šal nosite tik ob vratu in tako pokrijete izrez na bluzi.

- Lahko pa ga zavežete pod ovratnikom in videz bo povsem drugačen.

- Tudi tak način nošenja je zelo enostaven, pomembno je, da je šal iz materiala, ki ne drsi in obstane na mestu.

- Lahko se poigrate, kot je prikazano na fotografijah, in dobili boste zanimiv preplet.

- Pogoj za tak način zavezovanja je, da imate dovolj dolg vrat, kajti količina materiala (pletiva) spredaj je kar precejšnja in je odlična za postave s ploskimi prsmi.

- Uporabite tudi ruto, ki pa mora biti dovolj velika (vsaj 80 x 80 cm). Prepognete jo po diagonali in zložite v ozek trak. Ožja ko je, bolj je podobna šalu. Zaradi oblike je bolj prilagodljiva, ko jo želimo nositi tik ob vratu. Če je vaš vrat dovolj dolg, vam bo ta način vezanja bolj ustrezal.

- Šal nadomesti nakit. Zvijemo ga v zvitek in na sredini zavežemo mehak vozel. Krajca zadaj na vratu zelo na drobno povežemo in vozel skrijemo pod ovratnik.

- To različico lahko nadgradimo tako, da jo nosimo tik ob vratu, konca pa spredaj skozi zanko dekorativnega vozla prekrižamo in skrijemo pod bluzo.

- In še ideja za bolj romantičen slog oblačenja: mehka pentlja pod ovratnikom, modni trend letošnje pomladi in poletja.

Nasveti in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2020 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media