Ostanimo v koraku s časom

Zaradi posebnih razmer je dostop do članka odprt za vse obiskovalce strani.

Dobro počutje | jun. '20

Ko ostanemo doma, kar naenkrat postane manj pomembno, kaj nosimo in kako se uredimo. Vendar lahko za svoje razpoloženje in videz največ naredimo sami. Prav zato ne smemo pozabiti nase, saj se bomo počasi spet vrnili v kolikor toliko običajno življenje.

Tudi garderobno omaro bo treba prevetriti, pregledati, kaj še lahko nosimo in česa ne bomo več mogli nositi ali ne bomo več potrebovali. Z nekaj nasveti, ki sem vam jih pripravila, se boste lažje znašli pred tem izzivom. Vse skupaj se vam bo zdelo še enostavnejše, če boste sledili izjavi znane oblikovalke Miuccie Prada: »Osebni slog je bolj pomemben kot nova oblačila.«

Moda je v zadnjih nekaj letih postala bolj vodilo k osebni izbiri oblačenja kot pa zapoved. Tako gospe same izbirate, kaj boste nosile, katera oblačila, katere dodatke, kako jih boste kombinirale, jih boste nosile na drugačen način ali celo predelale, popravile. To pa je osnovno vodilo: Oblačenje prilagajajte svojim potrebam, postavi in priložnostim!

 Izberite živahne barve

Živahni, močni barvni odtenki so tisti, ki nam bodo dodali energijo in nas poživili. Lahko izbirate med rdečimi, rožnatimi ali oranžnimi odtenki. Odvisno od tipa polti in barve las. Še vedno velja pravilo, da se najlepše skladajo med seboj sorodne barve. Če ste sivolasi ali svetlolasi, izbirajte hladnejše odtenke barv (rožnato, modro), rjavolaske, rdečelaske pa odenite toplejše tone (oranžno, rumeno, barvo rje, zeleno). Ker so odtenki živahni, jih nosite čim bolj ob obrazu.

Odlično podobo boste sestavili iz osnovnih kosov (krila, hlače), ki so prav gotovo že v omari in jih boste z zgornjimi deli samo popestrili in jim dodali letošnji pridih. Kamelja, temno modra, bela in siva so klasične barve, ki nikoli niso iz mode!

Dodatki iz šatulj

Preglejte predalčke in šatulje z nakitom. Prav gotovo boste našli kaj uporabnega, kot so uhani ali ogrlica, na katere ste že pozabili ali jih več let že niste nosili. Očistite ali obnovite stare kose in brez sramu nadenite. Če ste v pasu vitki, brez pomisleka uporabite pas kot učinkovit poudarek na oblačilu.

Torbe in torbice

V pomladno-poletnem času je dovoljeno nositi skoraj vse. Pobrskajte po omarah. Spomnite se pletenih ali kvačkanih mrež, pletenih cekarjev ali platnenih nahrbtnikov. Nosite tisto, kar vam najbolj ustreza in izraža vaš osebni slog.

Enostaven suknjič

Lahko je dolg, kratek ali nekaj vmes. Tak, ki ga lahko nosite h krilu, hlačam ali kavbojkam, in tak, ki vam najbolj pristaja. Praktično je, če je v nevtralni barvi, saj jo boste najlažje sestavili z drugimi kosi garderobe.

Plise

Plise prav gotovo poznate, pred kar nekaj leti je bil zelo popularen. Letos in tudi v pretekli sezoni smo ga ponovno srečali tako na zgornjih delih oblačil (bluze, tunike) kot tudi na spodnjih (krila in celo hlače). Nadvse uporaben in tudi eleganten je sončni plise. Za tiste, ki ga ne poznate – gube se od začetka proti koncu oblačila širijo kot sončni žarki in od tod ima tudi ime. Tkanina, iz katere je tako oblačilo izdelano, je navadno tanjša, da lepo pade ob telesu. V nasprotnem primeru lahko doda postavi nepotrebno širino. Zato velja preveriti, ali imate doma takšen kos oblačila.

Motivi tropskega zelenja

Omislite si vzorec na oblačilu ali dodatku z motivom tropskega zelenja. Dovoljeni so vsi motivi zelenja in cvetja, pazite le na velikost motivov, da se bodo skladali z vašo velikostjo postave. Velja pravilo: večja postava – večji vzorci in obratno.

Pletena jopica

To je res nepogrešljiv kos oblačila in v veliko veselje mnogih je v zadnjem času nadvse moden. Še kako pride prav ob hladnejših jutrih in tistim, ki jim je večplastno oblačenje najbolj pri srcu. Ne pozabite, da je jopica lahko tudi samostojno oblačilo.

Breda Tesner svetovalka CMB,


Vaši komentarji


© 2020 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media