Gubice? Poudarite jih!

Zaradi posebnih razmer je dostop do članka odprt za vse obiskovalce strani.

Dobro počutje | jun. '20

Gospa Andreja pred ...

Pravijo, da leta naredijo svoje. Drži. V zrelih letih se zarišejo gubice na obrazu kot zemljevid našega življenja. Polt ni več tako sveža in sijoča, koža je manj prožna, pojavijo se pigmentni madeži, obrvi niso več tako goste, veke so bolj povešene … A teh let se ne smemo sramovati ali jih skušati prikriti, saj so odraz izkušenj in zrelosti.

Gubice so postale trend in sinonim za zrelo lepoto. Lepoto, ki je ni mogoče poustvariti. Zato jo je treba poudariti na primeren način. Kako? Za vas smo s prijaznim sodelovanjem gospe Andreje (61) iz Ljubljane pripravili nekaj koristnih nasvetov, kako v zrelih letih brez pretiranega napora, znanja ali uporabe dragih pripomočkov poudariti svojo lepoto. Živahno in nasmejano gospo Andrejo, ki je polna življenja, smo v sodelovanju z revijo Vzajemnost povabili v Studio Železna – postajo navdiha. 

V zrelejših letih moramo posebej paziti, da je naša koža nahranjena in navlažena. Sam videz zdrave in sijoče kože na obrazu bo poskrbel za bolj mladosten in svež videz. Ko nanašamo ličila, pa se vedno držimo pravila: manj je več.

  1. Za kožo, ki ni več mladostno prožna in napeta, poskrbimo že s kakovostno tekočo podlago mehke teksturo. Lahko jo tudi pomešamo s kančkom vlažilne kreme. Uporabljamo tekoči puder ali obarvano BB-kremo. Za prikrivanje nepravilnosti (kapilare, razbarvanost, pigmentni madeži ipd.) priporočamo uporabo kremnega korektorja. Nanesemo ga na nepravilnosti in okoli oči.
  1. Tekoči puder utrdimo s pudrom v prahu. Tudi okoli oči, tako bomo namreč lažje nanesli senčilo.
  1. Ker so veke že nekoliko povešene, se osredotočimo na rob, da poudarimo pogled. Senčilo nanesemo tudi na veke, a uporabljamo le nevtralne in mat barve. Izogibamo se temnim odtenkom. Ne pozabimo na trepalnice, nanje nanesemo črno ali rjavo maskaro, kar navidezno poveča oči. Pazimo, da maskaro nanesemo tako, da ne zlepi trepalnic. Priporočamo uporabo metlice za ločevanje trepalnic.
  1. Z leti se tanjšajo naši lasje, prav tako tudi obrvi. Predele z manjšo gostoto dlak lahko zapolnimo z nežnim in natančnim vrisovanjem kar sami. Namesto barvice lahko uporabimo senčilo za veke, ki naj bo odtenek ali dva svetlejše od vaše naravne barve obrvi. Nasvet: za gostejšo rast obrvi in trepalnic si vsak večer z bombažno vato nanje nanesite ricinusovo olje. Preverjeno deluje.
  1. Šminke in glosi se radi razlezejo v gubice okoli ust. Ker je z leti teh gubic več, uporaba šminke po navadi predstavlja izziv. Zato ustnice zmeraj obrobimo z barvico in jih z njo tudi pobarvamo. Šele nato nanesemo šminko, ki naj se sklada s senčilom na vekah in z obleko. Najbolje se je držati naravnih, rožnatih in mareličnih odtenkov. Namig: za dolgotrajnejšo obstojnost šminke lahko po nanosu barvice ustnice še enkrat prekrijemo s pudrom v prahu in šele nato nanesemo šminko.

6. Svežino na obrazu prebudimo z rdečilom. Nanesemo kremno rdečilo ali rdečilo v kamnu, rdečilo lepo zabrišemo. Uporaba pravilnega čopiča je ključnega pomena.  

... in po preobrazbi.

Najlepša hvala gospe Andreji. Z nekaj triki in koristnimi nasveti za ličenje smo jo uredili kot model z naslovnice. In to so tisti dan opazili tudi drugi. Za piko na i smo v Studiu Železna poskrbeli tudi za nepozaben spomin, ujet v fotografski objektiv priznane fotografinje Urške Košir.

Ali bi tudi vi, drage bralke in bralci, želeli imeti svoj portret za spomin ali darilo? Bi radi, da objektiv ujame tisto iskrico v vaših očeh, tisti sproščeni trenutek, ko zasijete v vsej svoji lepoti? In da vas ob tem še malo razvajamo?

 S. Ž.


Vaši komentarji


© 2020 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media