Uporaben je tudi divji kostanj 

Prosti čas | okt. '20

 V nasprotju s splošnim prepričanjem o uporabnosti le »domačega« jedilnega kostanja je divji pravzaprav tisti, ki je precej bolj uporaben. Drevo, ki zraste tja do tridesetih metrov, obdrži pa se tudi več kot dvesto let, je k nam prišlo z južnega Balkana z diplomatsko pošto iz Turčije okoli leta 1576.

Večina nas užitni kostanj pozna le v pečeni ali kuhani obliki, marsikatera gospodinja pa ga zna spremeniti tudi v okusen pire ali slastno kostanjevo torto. Divji kostanj pa uporabljajo predvsem otroci, ki s pomočjo zobotrebcev iz njega naredijo krevljastega možica ali pa kakšno žival.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media