Vse bo še dobro

jan. '21

Okroglo leto 2020 in povrhu še prestopno je bilo nenavadno in težko. Ko smo stopali vanj, si nihče ni mogel predstavljati, da bo prineslo tako hudo preizkušnjo za človeštvo. Nova koronavirusna bolezen, ki se je začela na Kitajskem, je bila v začetku leta za nas še oddaljena tema, ki ji nismo posvečali pozornosti. Sredi marca pa je bila že med nami in ustavila je javno življenje. To je bil velik šok za vse. Tudi najstarejši ljudje česa takega še niso doživeli, nekateri so se ob tem spomnili pripovedi staršev, ki so preživeli špansko gripo, ko je morila ob koncu prve svetovne vojne.

Čez noč smo ostali doma in omejiti smo morali medsebojne stike in druženja. Po sprostitvi ukrepov čez poletje smo že mislili, da je vse hudo za nami, pa se je virus začel jeseni spet hitro širiti. Ponovno so sledili ostri ukrepi, ki pa tokrat niso najbolj zalegli. Že pošteno utrujeni od omejevanja druženja so bili tokratni božično-novoletni prazniki precej drugačni kot po navadi. Preživljali smo jih le z ožjimi družinskimi člani in v zavetju doma.

Žarek upanja je za božič prineslo cepivo, ki naj bi ustavilo to nevidno zlo. Prve odmerke so dobili domovi za starejše. Pomembno je, da bo leto 2021 bolj prijazno in zdravo ter nam bo vrnilo druženje, stiske rok in objeme, brez česar težko živimo. Leto, ki je za nami, pa ni prineslo le slabih stvari, iz ljudi je zvabilo tudi dobra in plemenita dejanja ter okrepilo solidarnost. Ob ustavitvi številnih dejavnosti se je izboljšal zrak, kakovost voda in zemlje. Pokazalo se je, kaj moramo storiti, da bo življenje na našem planetu prijetno tudi za naslednje rodove.

Naj dobre stvari ostanejo in se krepijo, slabe pa izginejo.

Vse bo še dobro.

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media