Z ustvarjalnostjo nad zimo

Prosti čas | feb. '21

Star pregovor pravi, da ni pomembno le imeti, pomembno je tudi znati. Znati odsluženim ali nerabljenim rečem nadeti novo podobo postaja v svetu vse bolj priljubljen trend. Recikliranje oziroma preoblikovanje je tudi odlična sprostitev za dušo, ki nam in našemu okolju pričara sveže optimistične zgodbe. Občutek, da smo za skoraj nič denarja ustvarili všečen izdelek, pa je seveda neprecenljiv.

Februar že iz kožuha gleda, so v pričakovanju pomladi optimistični v stari vremenski pratiki. Pri premagovanju februarske naveličanosti naj vam na pomoč priskoči tudi ročno ustvarjanje.

Malo drugačno

Barvito cvetlično vzorčenje v navezi z mehkimi dlakastimi obrobki je ena izmed priljubljenih oblačilnih zgodb letošnje zime. Tekstilno krzno (lahko je tudi s krajšimi dlakami) kot podaljšek krila je odlična ideja. Za piko na i pa še malo po pomladi dišeče romantike. Iz kosa cvetlično vzorčastega blaga izrežite želen motiv in ga prišijte na krilo. Če nimate pri roki primerne tkanine, lahko v trgovini pobrskate tudi za že izdelanimi aplikacijami. Presenečeni boste, kako se lahko dolgočasno krilo z malo truda prelevi v zanimiv unikat.

Miza kot nova

Vsa zaprašena je že leta samevala nekje na podstrešju. Lesena mizica na kovinskem podstavku. Zaslužila si je tole veselo barvito preobleko. Naslikala sem jo z barvami za les in kovino, lahko pa uporabite tudi vnaprej pripravljeno šablono po svojem okusu. Barva je utrjena s prozornim lakom, čez pa je položeno še po meri odrezano steklo.

Sto let stara slika

Kompozicija, ki jo je leta 1921 naslikal slikar Piet Mondrian, kot ideja za domačo prenovo majčke. Navdih je v tej sliki našel slavni modni oblikovalec Yves Saint Laurent, ko je leta 1965 ustvaril eno izmed najbolj slavnih oblek 20. stoletja. Navdih pri obeh sem našla tudi jaz, ko sem za eno novo uporabila tri stare majčke in košček blaga. Prva je služila kot osnova, iz drugih dveh in blaga pa sem izrezala geometrijske like in trakove ter jih prišila na sprednji del ter rokav kot diagonalno kompozicijo.

Besedilo, izdelava in fotografije: Vlasta Cah Žerovnik 


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media