Oblačila in obutev za mokro vreme

Dobro počutje | feb. '21

Prav je, da se kljub dežju odpravimo v naravo, le prava oblačila in obutev je treba izbrati. Oblačila naj bodo vodoodporna in imeti morajo kapuco, da z njo lahko zaščitimo glavo. Suha glava in noge so prvi pogoj, da ne staknemo kakšnega nepotrebnega prehlada.

Gumijasti škornji so bili včasih namenjeni otrokom ali športom, kot sta lov in ribolov. Danes pa jih obujejo tudi dame, ki imajo rade modo in sodobno oblačenje. Z veliko mero okusa so izdelani iz vodoodpornih materialov v različnih barvah in vzorcih, poleg vsega pa so še praktični. Izberite velikost in obliko, ki vam omogočata udobno obuvanje in sezuvanje. Številka, večja kot jo po navadi nosite, omogoča, da obujete vanje debelejše nogavice, ki vam zagotavljajo toploto. Če pa izberete take z notranjo podlogo, ste našli optimalno rešitev.

Pelerina je ena izmed najbolj tipičnih dežnih oblačil. Je zelo praktična, ker jo lahko oblečete čez različna spodnja oblačila, saj je širša in udobna. Lahko enostavne A-linije ali pa jo zavežemo s pasom. Naj bo daljša, da pred dežjem zaščitite stegna in kolena. Obe kombinaciji imata močno športno noto in sta namenjeni sprehodom v naravi.

Dobre kombinacije lahko najdete tudi za vsakodnevna opravila v slabem vremenu. Odvisno od tega, kakšen imate slog oblačenja in v čem se najbolje počutite. Morda potrebujete le idejo, kako posodobiti obutev, da bo vaš balonski plašč na novo zaživel.

Superge z odebeljenim podplatom in višjim zapenjanjem (zadrga) so odlična izbira, saj zaradi višine podplata varujejo pred vlago. Uporabite le dobro impregnacijsko sredstvo, ki bo obdržalo čevelj suh in boste z njega lažje odstranili tudi umazanijo.

Klasičen balonski plašč je moden vsako sezono, barvo izberite po svoji želji. Morda le namig: svetel je nekoliko bolj občutljiv za vzdrževanje, temen pa sive deževne dni ne popestri najbolje. Dolžine balonskih plaščev segajo do kolen ali pa še čeznje. Če večino časa nosite hlače, se raje odločite za krajše modele.

Lakasti čevlji prenesejo več vlage kot usnjeni in še videti so zelo elegantno in so odlična dopolnitev h klasičnemu balonskemu plašču. Izberite debelejši podplat, dvignjen podplat ali podplat, izdelan iz grobe gume.

Rdeča barva bo prav gotovo popestrila sive deževne dni. Krajša jakna je primerna za kombinacijo k hlačam (džinsu), škorenjčki pa bodo celotno podobo lepo zaokrožili.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2021 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media