Za hladna jutra

Dobro počutje | sep. '21

Izbira oblačil, ki jih nosimo na prehodu med dvema letnima časoma, je včasih pravi izziv. Ne vemo, ali bi že oblekli plašč ali bo dovolj samo debelejša jopa, pulover, ogrinjalo.

Najboljša možnost je plastenje oblačil, ko več tanjših kosov oblečemo drug čez drugega in jih slačimo po potrebi. Izberemo oblačila, ki jih lahko lepo kombiniramo.

V jesenski kolekciji smo našli klasičen suknjič z dvorednim zapenjanjem, takega, ki smo ga nosile že pred leti. Morda ga še imate v omari. Pazite na barvno ujemanje suknjiča z dodatki.

Če je vaš slog pretežno športen, potem vam bo prav prišel športni brezrokavnik s kapuco, ki ga lahko nosite k džinsu, športnim hlačam ali krilu. Barvno naj se ujema z drugimi oblačili. Vsa prešita oblačila so mehka in tanka in razen pranja ne potrebujejo drugega vzdrževanja. Dodatki dodajo športnemu oblačilu kanček elegance, lahko pa izberete tudi enostavnejše modele.

Letošnji puloverji so izdelani s poudarjenimi vzorci in celo v kombinaciji z všito tkanino. Pazite na različno debelino in strukturo pletenine – tanjši in lažji pulover bolje pristaja močnejšim postavam, hkrati pa učinkuje bolj elegantno. Debelejši kos, ki navidezno močno razširi postavo, pa bolje pristaja vitkejšim postavam.

Pončo je enostaven kos oblačila, ki ga lahko ogrnete prek ramen ali poveznete čez glavo, odvisno od modela. Odličen in praktičen je, ker ga lahko zložite in pospravite v torbico do naslednje uporabe. Paziti je treba na barvno skladnost ogrinjala in spodnjega dela oblačila.

Jope so lahko krajše ali daljše, lahko so brez gumbov za zapenjanje oziroma jih učvrstimo samo s pasom. Idealne so za postave, ki jih je treba navidezno podaljšati in zožiti oziroma pokriti širino bokov. Namesto nevtralnega tokrat izberite živahen barvni odtenek.

Tanka prešita bunda, polnjena z najfinejšim puhom, je že nekaj let nepogrešljivo oblačilo za prehodno obdobje. Lahko jo zložite, ko jo potrebujete, pa se poravna brez likanja. Najdete jo v različnih dolžinah, od krajših do takih, ki že spominjajo na plašč. Z določenimi poudarki dajejo bolj eleganten videz.

Ne smemo pozabiti še na izdelke iz posebnega materiala, ki malo spominja na neoprenska oblačila, prvotno namenjena potapljačem. Zaradi večje togosti in gostote tkanine so enostavnega ravnega kroja. Izberite takega, ki bo najbolj skladen z vašo postavo in slogom oblačenja.

Izbor, nasveti in fotografije: Breda Tesner, svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2022 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media