PISMO BRALCEV

sep. '21

Srečanje za samske

Nekajkrat sem se udeležila srečanj, ki ste jih organizirali pri Vzajemnosti, vedno je bilo zelo prijetno in zabavno. Žal nam je epidemija koronavirusa onemogočila ta prijetna srečanja, zato vsi že komaj čakamo, da bi se kmalu spet videli.

Še z nekaj drugimi udeleženkami delim mnenje, da ste organizatorji vedno poskrbeli za dobro nastanitev, prehrano in tudi program. To so prijateljice, kolegice ali pa nove »cimre« s teh skupnih srečanj, ki so postale nove prijateljice. Večkrat se pogovarjamo o naših doživetjih in tako se nam je porodila ideja, ki vam jo posredujem v razmislek. 

Predlagamo, da bi, ko bo to seveda mogoče, pripravili dvodnevno srečanje za bralce in simpatizerje revije Vzajemnost malo drugače. In sicer bi povabili samo samske ženske in moške, stare nad 55 let. Veliko jih prebira Vzajemnost in verjetno si želijo spoznati partnerja, če sklepamo po rubriki Mali oglasi. Srečanje bi lahko organizirali v prijetnem kraju, morda termah, kjer bi bila možnost tudi kopanja in seveda spoznavni večer z glasbo, da bi lahko zaplesali. Poleg tega bi se takega srečanja z veseljem udeležili tisti, ki ne vedo, kako in kje bi izkoristili turistične bone. Zanima me, kaj drugi bralci menijo o tej zamisli.

Več uvidevnosti, prosim

Zadnje leto, ko se zaradi nevarnosti okužb s koronavirusom več zadržujemo v stanovanjih, sem opazila, da vedno pogosteje slišim, kaj se dogaja pri sosedih. Pa ne prisluškujem, pač pa slišim hrup televizorja ali radijskega sprejemnika, ki ga imajo nekateri prižganega skoraj ves dan – in to zelo na glas. Sem upokojenka, prav tako mož, ki sicer slabo sliši. Ampak kadar gleda televizijo, si vedno nadene slušni aparat, na katerem lahko »regulira« jakost zvoka. Zdi se mi prav, da na to opozorim, mogoče se bo pa kdo zamislil nad svojim početjem.

Ko sva v družbi omenila, kako sva pravzaprav prisiljena poslušati sosedino televizijo, sva slišala še več primerov. Kolegica pravi, da od sosedov v bloku že pred 6. uro zjutraj sliši radio, ko so na sporedu poročila, glasnost še povečajo. Znanec, ki živi s sinovo družino, je omenil, kako je vnuka, ki se je šolal na daljavo, motil glasen televizijski sprejemnik iz sosednje hiše. Ugotavljali smo, da gre večinoma za starejše ljudi, naše vrstnike, ki imajo verjetno težave s sluhom, pa si morda tega nočejo priznati. Televizor in radio jim delata družbo ves dan, ne da bi pomislili, kako je to moteče za okolico. Včasih smo se pritoževali nad glasno glasbo, ki so jo poslušali mladi, a kot mi pravi vnukinja, zdaj uporabljajo slušalke.

T. J., Ljubljana


Vaši komentarji


© 2022 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media