Unikatne praznične ideje

Dobro počutje | dec. '21

 Ustvarjalnica

Star pregovor pravi, da ni pomembno le imeti, pomembno je tudi znati. Znati odsluženim ali nerabljenim rečem nadeti novo podobo postaja v svetu vse bolj priljubljen trend. Recikliranje oziroma preoblikovanje je odlična sprostitev za dušo, ki nam in našemu okolju pričara sveže optimistične zgodbe. Občutek, da smo za skoraj nič denarja ustvarili všečen izdelek, pa je seveda neprecenljiv.

Idejo za okrasitev prazničnega drevesca mi je ponudilo zimsko drevo z golimi zasneženimi vejami. Ob spodbudi domišljije in božičnih okraskih na njem v pričakovanju pomladi zacvetijo rože, zažvrgolijo ptički, nežno zafrfotajo metulji ...

Iz kozarcev – svečniki 

Lahko so za okras domače okenske police ali kot darilo – pecljati kozarci za rdeče vino. Namesto kozarcev, zavitih v darilni papir, obdarovance raje presenetite z bleščečim okrasjem. Na kartonsko podlago obsega kozarca zalepite drobne okraske in nanje poveznite kozarec. Na vrhu pritrdite okroglo svečko.

Spirala kot reka biserov na majčki 

Preprosto in praznično. Na majčko z zanimivo odprtino sem v liniji igrivega spiralastega motiva prišila biserne kroglice. Ročno šivanje je res malce zamudno, vendar je slovesen učinek zagotovljen.

Igračka punčka kot božično drevesce 

Ali si predstavljate presenečenje male obdarovanke, ko v veliki škatli zagleda igračko punčko, vso v migetajočih lučkah kot božično drevesce? To čarobno darilo lahko sami nadgradite. Jaz sem lutki, visoki 35 centimetrov, ukrojila krinolino iz komarnika. Osnova je lahko tudi iz česa drugega, pomembno je, da bo držala sveže ali umetne smrekove ali druge zimzelene vejice, z vročim lepilom zalepljene na osnovo. Na okrašeno krinolino ovijete še miniaturne lučke, baterije pa skrijete spodaj. Ko krinolino snamete, ostane punčki spodaj običajno oblačilce.

Predpasnik zanjo in zanj črno-rdeča

Daleč so časi, ko je bilo kuhanje le ženska domena. Moški vseh starosti vse raje poprimejo za kuhalnico – morda tudi po zaslugi velikih kuharskih mojstrov v medijih. V družbi z družico, oba oblečena v prav zanju ustvarjena unikatna predpasnika, stilsko usklajena, pa je lahko to veselje še večje. Sešila sem dva predpasnika, če se v njunih velikih žepih skriva manjše darilo, kot so žlahtne začimbe ali kuhinjski pripomoček, pa je to zgodba darila v darilu.

Tretji predpasnik zelen

Tretji predpasnik enakih dimenzij je lahko samostojen, mogoče pa ga je kot podlago prišiti na prvega in tako ustvariti predpasnik z dvema obrazoma. Ročno sem izdelala še aplikacije – smrečice in jih na ženskih predpasnikih tudi okrasila s prišitimi bleščicami.

Izdelava, besedilo in fotografije: Vlasta Cah Žerovnik


Vaši komentarji


© 2022 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media