Perilo, nevidni dragulj

Dobro počutje | dec. '21

S premišljenim izborom spodnjega perila prikrijemo določene pomanjkljivosti. Zato bi lahko rekli, da je perilo skriti dragulj, ki pod oblačili oblikuje našo postavo. Bližajoči se prazniki so kot nalašč, da si privoščimo kakšen poseben kos perila, lahko pa ga tudi podarimo.

Pred nakupom poleg izbire barve upoštevajte še nekaj nasvetov.

Preverite velikost. Proizvajalci včasih spremenijo oblike nedrčkov tudi pri že uveljavljenih modelih. Tudi od materiala je odvisno, koliko in kako stisnejo oziroma koliko se raztegnejo.

Vzemite si čas za izbiranje. Za majhen znesek lahko med množico izdelkov najdete ustrezen model.

Poleg naravnih materialov, kot sta viskoza in bombaž, proizvajalci uporabljajo še koži prijazen poliamid, poliester in elastan, ki zagotavljajo prožnost in udobje. Kakovostne umetne surovine so prijetne na otip in bolj uporabne kot naravne.

Prednost kolekcij je v kombiniranju različnih slogov in oblik, ki si jih po želji sestavite sami.

Eleganca in udobje. Srebrn odtenek je mnogo bolj eleganten od klasične bele barve. Motiv je prefinjen in njegova struktura se ne bo poznala skozi tanjšo tkanino vrhnjega oblačila.

Romantični poudarki in detajli. Kožno rožnati odtenki so osnovni za perilo. Da pa perilo ni preveč vsakdanje, poskrbijo čipke v elegantnem cvetličnem motivu, ozaljšanem še z zlato nitko.

Drzni in pestri barvni odtenki. Intenzivni in polni barvni toni rubina, ametista ali smaragda delujejo drzno, a vseeno dovolj prefinjeno in harmonično. Model v rdeči barvi se zapenja spredaj, kar je nadvse praktično. Smaragdno zelen ali temno vijoličast odtenek lahko nadomesti črno ali temno modro barvo spodnjega perila in bo prijetno dopolnil podobne barvne odtenke vaših vrhnjih oblačil.

Slovenski proizvajalec perila je izdelal odlične modele, ki se prilagajajo tudi različnim oblikam in oblinam.

Klasično črno popestri zlata čipka, ki ji daje nadvse prazničen videz in eleganco.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., svetovalka CMB


Vaši komentarji


© 2022 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media