Okrasimo dom za praznike

Prosti čas | april '22

Dekorativni elementi ob veliki noči so povezani s pomladjo in igrivostjo. Z nekaj domišljije in ustvarjalnosti lahko pripravimo res izvirne dodatke.

V dekoracije vključimo pomladno cvetje, pirhe, piščančke, zajčke in pastelne barve. Mizo, obloženo z velikonočnimi dobrotami, lahko z dodatki spremenimo v pravo pašo za oči. Uporabimo čim več cvetličnih vzorcev – na prtu, prtičkih, krožnikih in skodelicah, na mizo postavimo cvetje v vazi ali kar v lončkih, izberemo kozarce z barvnimi dodatki, odličen izbor je »vintage« skleda, ki jo lahko napolnimo s pisanimi pirhi v pastelnih barvah cvetja, zraven postavimo še puhastega zajčka … Pazimo, da so dodatki med seboj barvno usklajeni.

Velikonočne venčke lahko izdelamo iz spletenega vrbja, ki mu dodamo pisane pirhe. Uporabimo jajčka iz stiropora ali lesa, ki jih pobarvamo s pastelnimi barvami. Vpletemo še kakšen cvet ali cvetočo vejico in venček obesimo na vrata ali kam drugam. Venček bo prišel prav še drugo leto, ko mu bomo dodali le sveže pomladno cvetje in mu tako vdahnili novo življenje.

Nekoliko drugačna različica so cvetoče veje, ki jih prepletemo med seboj in nanje obesimo pisana velikonočna jajca. Tako dekoracijo lahko obesimo nad praznično mizo. Ali pa v vazo postavimo vejice vrbe in nanje obesimo pirhe. Zelo enostavno, a dovolj učinkovito.

Pri krašenju se ni treba omejiti le na notranje prostore. Pisane škornje napolnimo z narezanimi trakovi zelenega papirja, dodamo še zajčka, vetrnico in pirhe, nekaj jih zložimo tudi ob škornje – enostavna, a simpatična dekoracija, ki bo goste pozdravila že pred vrati. Ali pa v pleteno košaro postavimo lonec s pomladanskim cvetjem, kot so tulipani, krokusi, primule …, vanj pa zapičimo paličico s piščančkom ali zajčkom, ki ga izdelamo sami.

M. Č. fotografije: arhv


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media