Hrana za dušo

november '22

Kamor koli se ozremo, so slabe novice. Grozijo nam podražitve hrane in energentov ter vojna v Ukrajini, ki se zaostruje. Prestrašeni smo, ker se počutimo nemočne. Toda strah je orožje in v interesu tistih, ki želijo manipulirati. Lažje nam bo, če se tega zavedamo in se s stvarmi, na katere nimamo vpliva, ne obremenjujemo. Poskušajmo se osredotočiti na danes in izbrati svojo pot.

Pri energiji poskušajmo privarčevati, kjer lahko, pri hrani nam bodo v pomoč shranki, ki smo jih pripravili iz pridelkov z vrta. Ko kupujemo, izberimo kakovostne stvari, vendar ne pretiravajmo z zalogami. Še vedno namreč zavržemo preveč hrane. Viške pridelkov z vrta zamenjamo s sosedi ali pa jih podarimo. Tako krepimo vezi in solidarnost s skupnostjo, kjer živimo. Če bo treba, lahko na njihovo pomoč vedno računamo. In to je neprecenljive vrednosti, kar se je pokazalo tudi v epidemiji koronavirusa.

Ker vemo, kako je s pokojninami in da je za upokojence pomemben vsak evro, smo se pri Vzajemnosti odločili, da ostane cena revije čez zimo nespremenjena, čeprav se tudi mi soočamo s številnimi podražitvami papirja, tiska, poštnih storitev in drugega. Poskušali bomo vzdržati in vam pomagati, da boste revijo kljub hudim časom še vedno lahko prebirali. Zavedamo se, da sta hrana in energija na prvem mestu, a kljub vsemu potrebujemo tudi hrano za dušo.

Pa ne pozabimo tudi na stik z naravo. Za nami je zelo lep oktober in čudovita jesen še vedno traja. Uživajmo v njenih prelepih odtenkih in sadovih. Sprostimo se v družbi živali in jih pobožajmo. To nam bo dalo posebno energijo in milost ter odgnalo slabe misli. In ne pozabimo na druženje s sorodniki in prijatelji, tudi to nas greje in krepi.

Toplo in mirno jesen vam želim.

Jožica Dorniž 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media