Vaš svetovalec – Dušan Bavec – september 2014

Vaš svetovalec  – Dušan Bavec – september 2014

Dobro je vedeti | sep. '14

Poskusno delo in odpravnina
Bralca so obvestili, da bo premeščen na drugo delovno mesto, na katerem mu bodo v podpis dali novo pogodbo o zaposlitvi. Skrbi ga, ali bo pogodba vsebovala tudi klavzulo o poskusnem delu, kar pa se mu ne bi zdelo pošteno, saj je zaposlen v podjetju že 16 let. Zanima ga, kakšne pravice, pa tudi kakšne težave utegne imeti, če poskusnega dela ne bo uspešno prestal. Bo kljub temu upravičen do odpravnine? Ali bi v pridobil tudi kake pravice na zavodu za zaposlovanje? Bralec je star 51 let, skupne delovne dobe pa ima 28 let.
Sicer malce dvoumno zapisani 7. odstavek 125. člena ZDR-1, ki določa poskusno delo, je že mnoge spravil v zmoto z dikcijo: (7) Delavec je v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela upravičen do odpravnine, določene za primer redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov. Marsikateri delavec se je tako prezgodaj veselil, da bo že ob prvi zaposlitvi in kljub odpovedi zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela upravičen do odpravnine. Pa tudi marsikateri delodajalec je bil zelo razočaran, ker mora nekomu dati odpravnino, čeprav še ni nič prispeval k uspešnosti podjetja.
Do tovrstne odpravnine je namreč upravičen le tisti delavec, ki mu delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi zavoljo poslovnih razlogov in mu krati ponudi sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi, ki jo delavec sprejme, vendar ne opravi uspešno poskusnega dela, dogovorjenega v tej novi pogodbi. Spričo tega mu delodajalec lahko odpove pogodbo o zaposlitvi bodisi v času trajanja ali ob izteku poskusnega dela. Delavec je v takem primeru upravičen do odpovednega roka 7 dni, ki začne teči prvi naslednji dan po prejemu odpovedi, gre pa mu tudi odpravnina, če je bil pri zadnjem delodajalcu zaposlen vsaj eno leto. Upoštevaje podatek, da je bralec zaposlen pri zdajšnjem delodajalcu že 16 let, bo upravičen do odpravnine v višini ene četrtine osnove za vsako dopolnjeno leto dela. Osnovo predstavlja povprečna mesečna bruto plača, ki jo je delavec prejel ali ki bi jo prejel, če bi delal v zadnjih treh mesecih pred odpovedjo. To pomeni, da je delavec upravičen do odpravnine v višini 16/4 osnove ali 4 njegovih povprečnih bruto plač. Delavec pa bi bil v takem primeru upravičen tudi do denarnega nadomestila na zavodu za zaposlovanje, in to v trajanju 9 mesecev.

Dušan Bavec


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media