Delfin za vse okuse

Prosti čas | okt. '14

Zagotovo ni veliko upokojencev, ki še niso obiskali »svojega« hotela Delfin v Izoli. V dvaintridesetih letih je iz manjšega počitniškega doma upokojencev, ki so ga zgradili na pobudo ZDUS, prerasel v sodoben hotel s tremi zvezdicami. Urejenost, dobra hrana in prijazno osebje so razlog, da se številni gosti leto za letom vračajo vanj. 

Med njimi so v veliki večini upokojenci iz vse Sloveniji, saj lahko uveljavljajo popust. A Delfin obiskujejo tudi družine, tuji turisti in drugi gostje, nekateri se pripeljejo samo na kopanje s kosilom. V hotelu je 291 lepo urejenih sob, dvoposteljnih in enoposteljnih, prav vse pa imajo balkon. Pet sob je prilagojenih invalidom. Številne slike, ki visijo po vseh stenah, so prispevali udeleženci likovne kolonije ZDUS, ki jo že 16 let prirejajo v Delfinu.
Kar je še posebej prijazno do gostov, je to, da jim nudijo brezplačen prevoz iz Kopra do hotela. Prav vsak dan tik pred 12. uro na koprski železniški postaji stoji avtobus. Prevoz je urejen tudi v obratni smeri, le da je odhod treba napovedati dan prej. Po dobrih izkušnjah iz prejšnjih let nameravajo tudi letos organizirati brezplačni »božičkov«avtobus iz Ljubljane v Izolo.
Druga prednost je kopanje v morski vodi v vsakem vremenu. Med poletno vročino seveda v morju ob bližnji in lepo urejeni plaži ali v velikem zunanjem bazenu z ogrevano morsko vodo (25 ºC). Čez vse leto pa se lahko plavanju ali vodni masaži prepustite v enem od petih notranjih bazenov, kjer se temperatura vode giblje med 30 in 32 stopinjami. Poskrbljeno je tudi za vodeno razgibavanje v bazenu ali v telovadnici pod vodstvom fizioterapevtke. Ob petkih in sobotah zvečer se gostje lahko razgibajo na plesišču, v poletnih mesecih je živa glasba kar petkrat na teden. Tudi med tednom se v hotelski avli vedno kaj dogaja – iger z animatorji do nastopov folklornih in glasbenih skupin ter pevskih zborov. Še vedno je popularna tudi tombola. Pred časom so jo že prenehali prirejati, a so jo na zahtevo številnih gostov morali vrniti »na repertoar«.
Ko se naveličate kopanja, si lahko greste ogledovat jahte v bližnjo marino ali se  sprehodite po starem mestnem jedru do svetilnika ali ob obali vse do Kopra. Enkrat na teden v hotelu pripravijo tudi vodeni sprehod po okolici. Če raje kolesarite, vam bodo zagotovo priporočili izlet po slikoviti Parenzani, kjer je nekdaj potekala železniška proga. Ob hotelu je urejeno balinišče ter rusko kegljišče, da med letovanjem ne pridete iz forme, v bližini so tudi teniška igrišča.
V Delfinu poskušajo svoje goste vsako leto presenetiti. V ta namen januarja hotel zaprejo in takrat je čas za obnovo in posodobitev. V bližnji prihodnosti načrtujejo preureditev avle z recepcijo in bifejem. Posebej pa se veselijo ureditve nekakšnega mini welnesa v naravi. V sodelovanju z Botaničnim vrtom iz Ljubljane bodo ob ograji z marino zasadili zeliščni vrt in uredili Kneippovo pot ter tako še dodatno poskrbeli za dobro počutje gostov.
Že prej pa vas vabijo na pivo. Med 15. in 20. oktobrom  pripravljajo Delfinfest, ko bodo od srede do ponedeljka ceneje točili pivo, svojo ponudbo bodo prikazali domači rokodelci, okušali boste lahko lokalno hrano in kupili pridelke.  Predvsem pa se boste lahko zabavali od igranju različnih glasbenih skupin.

Anita Žmahar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media