Obleka za vsak dan

Dobro počutje | jun. '16

Obleka je tisti kos v garderobi vsake dame, ki jo naredi ženstveno in elegantno. Seveda pod pogojem, da jo znamo pravilno izbrati za svojo postavo in primerno priložnosti.

Tkanine za poletne obleke so različne. Prisegamo seveda na naravne materiale, saj so ti najbolj zračni. Njihova slaba lastnost pa je mečkanje, predvsem takrat, ko se malo spotimo. Ti naravni materiali – bombaž in lan (razen viskoze) – zaradi svoje sestave ne padajo mehko ob telesu. Zato tudi navidezno razširijo postavo, razen če niso ukrojeni po postavi. Že na obešalniku lahko ocenimo, ali material mehko pada ali ima obleka že na njem precejšen volumen.

Lahko bi rekli, da so kroji letošnjih oblek prav tako z vseh vetrov. Od vas je odvisno, ali si znate izbrati najboljšega. Ocenite, ali mora biti pas poudarjen (ni nujno s pasom, lahko je tam poudarjen kroj). Če le-ta ni najbolj vitek, izberite model v liniji A ali takega, ki je rezan tik pod prsnim delom. Tako boste skrili močnejše boke in poudarili zgornji del telesa. Letos dolžine oblek segajo precej pod koleno. Priporočam jih le za visoke postave ali kakšne počitniške večerne sprehode. Dolžino morate obvezno prilagoditi obliki nog in postavi, ne glede na to, kaj je modno.

Nasveti pri izbiri:

Poudarjen pas

      Letos je pas spet zelo moden, preprosto zavezan ali okrašen z različnimi dodatki.

      Obleki v slogu srajčnega kroja sta nekoliko daljši. Navpična linija dodatkov, kot so zadrga ali gumbi, oblačilo podaljša in hkrati naredi postavo vitkejšo.

      Rdeča obleka je izdelana iz bombažne osnove, tkane v žakarskem vzorcu cvetlic. Je elegantna in primerna za posebno priložnost. Nekoliko širši ramenski del lepo pokrije tudi del roke.

      Preverite, ali lahko bolj izrezane modele nosite samostojno. Drugače spodaj oblecite tanko majico s kratkimi rokavi ali tanko jopico.

Poudarjen kroj v pasu

      Linija oblek ima ožji pas, vendar ni poudarjen.

      Obleka s temnejšim zgornjim delom je primernejša za postave z močnejšim oprsjem. Temna barva ga navidezno zoži.

      Obleka iz tiskanega džersija mehko pada ob telesu. Večji vzorec postavo zmanjša, zato manjše in drobnejše pazljivo izbirajte take modele.

***

      Modne črte na obleki, ki niso stroge, so primerne za vsako postavo.

      Model, rezan pod prsmi, zvišuje postavo in skrije močne boke. Droben vzorec je primeren za manjše postave, morebitne pomanjkljivosti se skoraj ne vidijo.

Linija A

            

      Čudoviti enostavni kroji in zanimivi vzorci odlikujejo prikazana modela.

      Udoben kroj je idealen za vroče dni in skoraj za vsako postavo.

      Ne pozabite, da se obleka vedno zaključi z izbrano obutvijo, ki bo dopolnila vašo podobo.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media