Raba pripomočkov pri težavah z inkontinenco

Dobro počutje | jan. '19

Za starejše posameznike, ki nimajo težav z gibanjem, imajo pa težave s kontinenco, ki jih ni mogoče v zadostni meri odpraviti z vajami, fizioterapijo, zdravili ali kirurškimi intervencijami, predstavljajo vložki, predloge ali hlačne predloge, prilagojene ženskam in moškim, pomembno pomoč pri vsakodnevnem življenju z inkontinenco. Nepomičnim bolnikom po večini predpisujejo različne oblike plenic.

Pripomočki, ki so prilagojeni telesnim meram in stopnji inkontinence, ščitijo kožo, preprečujejo odtekanje in vonj po izločkih, z udobno nošnjo in neoviranim gibanjem pa uporabnikom ob vzdrževanju njihove socialne sprejemljivosti omogočajo vsakodnevne opravke. A tudi najboljši pripomoček tega ne zmore doseči, če ni pravilno izbran. V Sloveniji imajo bolniki pravico do pripomočkov v okviru pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja in navodil zavoda za zdravstveno zavarovanje. Če cena pripomočka presega dogovorjeni standard, uporabnik razliko doplača.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media