Hvala, ker ste z nami!

jan. '19

Prazniki okrog novega leta so vedno nekaj najlepšega, prinašajo veselje, toplino in upanje, da nam bo novo leto bolj naklonjeno. Vse to delimo s tistimi, ki jih imamo najraje. Prinašajo tudi umiritev in premislek, kako se nam je leto obneslo, kako in kam naprej. Na žalost je vse bolj stresen čas pred prazniki, še posebej proti koncu leta vsi hitimo in nervozno zaključujemo zadnje stvari. Mnogi, ki sem jih decembra srečala, so povedali skoraj enako zgodbo, pa ne le zaposleni, tudi med upokojenci je vse več takih. S tem je nekaj hudo narobe, le kam se nam tako mudi? Socialna psihologinja dr. Mirjana Ule pravi, da po stoletju rasti, hitrega tehnološkega razvoja in trošenja potrebujemo umiritev. Prinaša jo dolgoživa družba, pomena njenega sporočila se še niti ne zavedamo. Prihaja umiritev, ki jo vsi potrebujemo.

Naj bo leto, ki se je šele dobro začelo, drugačno, bolj mirno, ne pustimo se mu ujeti v staro rutino in zanke, spreminjati (se) začnimo že januarja. Vem, da je to lažje rečeno kot narejeno, ampak z eno dobro voljo, se lahko marsikaj naredi.

Za spremembo smo poskrbeli tudi pri Vzajemnosti. Za 45. rojstni dan smo revijo malo prenovili in osvežili, še naprej pa boste v njej našli vse, kar najraje prebirate. Želeli smo, da bi bila še bolj pregledna in prijetna za branje, in upamo, da vam bo všeč. Veseli in ponosni smo, da nas tako radi prebirate. Hvala za številna voščila in dobre želje. Vse dobro želimo tudi vam in da bi se še dolgo družili. V reviji boste našli tudi vabilo na že 15. srečanje bralcev in prijateljev Vzajemnosti, ki bo letos v začetku junija v Trogirju.

Ker vemo, da radi rešujete križanke in miselne igre, smo januarski Vzajemnosti priložili darilo za vas — prilogo, polno križank, ugank in drugih miselnih iger in tudi pobarvank. Naj vam bo z Vzajemnostjo lepo še naprej.

»Drug drugemu smo največji dar in dragocenost,« pravi pater Karel Gržan. Dekleta z Vzajemnosti dodajamo: Hvala, ker ste radi z nami!

Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media