Novice

jun. '19

Zeleni nadzorniki za čistejše okolje

Društvo zelenih nadzornikov Ljubljana je novembra 2014 ustanovilo šest zanesenjakov, danes pa v njem deluje 257 članov, ki jim ni vseeno, v kakšnem okolju živimo. Društvo povezuje tiste, ki bi radi negovali in varovali kulturo bivanja v mestu ter širili odgovoren odnos slehernika za kakovost javnega prostora, ki je naša skupna dobrina. Veseli so novih članov in pobud, ki bodo prispevale k čistejšemu okolju. 

V okviru spomladanske akcije Za lepšo Ljubljano, ki jo je vodil Turizem Ljubljana, so člani izvedli dve akciji: v sodelovanju s službo Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, Zavoda za gozdove Slovenije in Gozdarskega inštituta Slovenije so čistili parkovni gozd na Rožniku; v Parku Tivoli in Novih Fužinah pa so ozaveščali lastnike psov. Delili  so letake o pravilnem ravnanju s psi v parkih in biorazgradljive vrečke za pobiranje pasjih iztrebkov, pobrali smeti na bližnjih parkiriščih ter odstranili posušeno drevo. Pasji iztrebki, ki predstavljajo problem predvsem v soseskah večstanovanjskih stavb, na zelenicah in v parkih pa tudi na pločnikih in drugih peščevih površinah. Več o društvu preberite na naslovu: http://drustvo-zelenihnadzornikov.si.

AMZS zbira stare komplete prve pomoči

V Sloveniji vsako leto poteče veljavnost približno 280.000 kompletom za prvo pomoč, ki jih imamo v avtomobilih (rok trajanja je pet let). V Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS) so zato uredili posebna zbirna mesta v vseh njihovih enotah, kjer opravljajo tehnične preglede, in v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Zbrane komplete bodo predali Rdečemu križu, kjer bodo sanitetni material porabili pri izobraževanju in usposabljanju ekip iz prve pomoči in na tečajih prve pomoči za laike.

Anita Žmahar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media