PISMA BRALCEV

feb. '21

 Kako doživljam epidemijo covida-19

Moje življenje v času covida-19 se je kot mnogim ljudem spremenilo na slabše. Pred njim sem živela svobodno. Šla sem lahko kamor koli in kadar koli. Še sreča, da sem tako lahko živela vse svoje dolgo življenje. Celo na številna potovanja po širnem svetu sem lahko šla. Bilo je res zanimivo in prijetno. Večkrat sem komu rekla, kako srečna generacija smo, nobene prave vojne, imamo mir, svobodo … Zdaj pa je prišel covid – kot sodobna vojna.

Pred tem je bilo življenje res lepo. Šele zdaj to vem. Družili smo se, se na cesti pozdravljali, klepetali, kakor nas je bila volja. Zdaj bežimo stran. Praznovanja so komaj še vredna tega imena. Rojstne dneve praznujemo le v ožjem družinskem krogu, vsaj 1,5 metra narazen, v svojem mehurčku. Edini stik s svetom so računalniki, telefoni, televizorji … Teh novosti se starejši nismo učili. Zdaj to še kar obvladam, a je bilo za to potrebno veliko truda in volje. Veliko je žalostnih zgodb. Včasih se sprašujem, zakaj mediji večkrat na dan poročajo večinoma le o slabih novicah, npr. številu umrlih, zakaj na televiziji predvajajo večinoma žalostne zgodbe, zakaj ni več razvedrilnih oddaj. Da bi vsaj malo pozabili na tegobe in se tudi kdaj nasmejali. Smeh je pol zdravja.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2023 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media