Po kosilo kar na travnik
Odkar preživimo več časa doma, se marsikateri veliko bolj zanimajo za gojenje zelenjave ali nabiranje užitnih rastlin v naravi. Hrana, pridelana doma ali nabrana v naravi, je običajno okusnejša in kakovostnejša, saj vsebuje več vitaminov, mineralov in drugih snovi, koristnih za telo. Poleg tega pa pri nabiranju poskrbimo še za gibanje na prostem.
Regrat vsekakor zaseda prvo mesto med divjimi užitnimi rastlinami. Uporaben je za pripravo številnih jedi, ne le za solato. Tako lahko iz regratovih listov naredimo juho, prilogo, omleto ali jih uporabimo kot zanimiv dodatek na pici. Najokusnejši so mladi listi, a liste lahko nabiramo vse do novembra. Uporabne in okusne so še številne druge rastline.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.