Na vprašanja iz delovnega prava odgovarja Dušan Bavec

Dobro je vedeti | dec. '21

STATUS STAREJŠEGA DELAVCA

Bralec, ki bo kmalu dopolnil 56 let, je dobil dodatne tri dni letnega dopusta zaradi statusa starejšega delavca. Prav tako ga je delodajalec zaprosil za pisno soglasje za nadurno delo. Zanima ga, ali ga ta status varuje tudi pred morebitno odpovedjo zaradi poslovnih razlogov.

Odkar velja Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1), prihaja večkrat do podobnih dvomov in vprašanj. Dejstvo je namreč, da ZDR-1 pozna dve dokaj sorodni kategoriji zaposlenih, ki marsikoga spravijo v zmoto.

Status »starejšega delavca« ima po 197. členu ZDR-1 tisti, ki ima starost 55 let ali več, kar velja tako za moške kot za ženske. Starejši delavec je že na podlagi zakona upravičen do treh dodatnih dni letnega dopusta, delodajalec pa mu brez njegovega pisnega soglasja ne sme odrediti nadurnega ali nočnega dela, zato je zgoraj opisano ravnanje delodajalca popolnoma pravilno.

Status starejšega delavca pa ne daje varstva pred odpovedjo zaradi poslovnih razlogov. To varovalno funkcijo pred odpovedjo je namreč nadomestila določba 114. člena ZDR-1, ki opredeljuje »delavce pred upokojitvijo«. V to kategorijo spadajo tako delavci in delavke, ki dopolnijo starost 58 let, kot tudi tisti, ki jim do izpolnitve pogojev za starostno upokojitev manjka do pet let pokojninske dobe, četudi še nimajo starosti 58 let. Ni torej nujno izpolnjevati obeh kriterijev, ampak zadostuje varstvo po enem ali drugem kriteriju. Ker je za starostno upokojitev poleg zadostne starosti treba imeti 40 let pokojninske dobe brez dokupa, to dejansko pomeni, da je na podlagi te zakonske določbe varovan pred odpovedjo tisti delavec, ki ima vsaj 35 let pokojninske dobe brez dokupa.

Glede na starost 56 let bralec ni varovan pred odpovedjo. Ob predpostavki, da ima manj kot 35 let pokojninske dobe brez dokupa, kar pomeni, da mu do izpolnitve pogojev za starostno upokojitev manjka več kot pet let pokojninske dobe, ne bi bil varovan pred odpovedjo niti zaradi tega razloga. Če utemeljen poslovni razlog dejansko obstaja, bi bila odpoved delodajalca zakonita. Posledično bi bil bralec upravičen do denarnega nadomestila v trajanju 19 mesecev, kolikor pripada po zadnji noveli Zakona o urejanju trga dela (ZUTD) od 27. marca 2020 naprej tistim, ki so starejši od 53 let in imajo več kot 25 let zavarovalne dobe. Naj dodam, da je na podlagi iste zakonske spremembe za 25 mesecev denarnega nadomestila treba imeti starost 58 let in 28 let zavarovalne dobe, torej ne le 55 let in 25 let zavarovalne dobe, kar še vedno marsikdo zmotno misli.

SVETOVALNI TELEFON:

Dušan Bavec odgovarja tudi po telefonu. Pokličite ga v sredo, 8. decembra, med 16. in 18. uro na tel. št.: 01 530 78 53.      


Vaši komentarji


© 2022 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media