Slano in sladko za pusta

PREHRANA
Res je, da so krofi in flancati prva izbira za pustni čas, a nič ni narobe, če kdaj poskusimo še kaj drugega.
Nekoč sem se poigrala s churrosi: paljeno sladko testo brizgamo v vroče olje, nato pa ocvrte palčke, ki nastanejo, povaljamo v mešanici sladkorja in cimeta, po želji pa še potopimo v čokoladno omako. Slastne so ocvrte tirolske štravbe, ko tekoče jajčno testo, podobno testu za palačinke, vlivamo skozi lijak v vroče olje, pri čemer oblikujemo spirale. Recept za obe pustni sladici najdete v Vzajemnosti iz leta 2019. Tokrat pa predstavljam še slani različici. Moja tašča ima odličen recept za slanike, ki jim doma rečemo mesne sulice. Bogato masleno/mastno krhko – kvašeno testo nadeva s šunkinim nadevom in tople so res izvrstne. Lahko pa se se poigrate z ocvirkovimi pogačicami, dobesedno poigrate, saj znamenite plasti dobimo le z večkratnim zlaganjem.
Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.
Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.
Če niste naročnik, se lahko naročite tu.