Za marsikoga najlepše obdobje življenja

november '23

AKTUALNO

Tretje življenjsko obdobje je enakovredno drugim obdobjem v življenju, in to z vsemi prednostmi in slabostmi. Za marsikoga je to celo najlepši čas. Kako polno in zadovoljno ga bo preživel, je v veliki meri odvisno od vsakega posameznika, če se odloči – in zmore – izkoristiti vse dane priložnosti. Seveda ob predpostavki, da država zagotovi ustrezne pogoje in podporo.

To je zelo kratek povzetek 22. festivala za tretje življenjsko obdobje, ki se je v Ljubljani odvijal zadnje septembrske dni. Po ocenah organizatorjev, to so bili ministrstvo za solidarno prihodnost, Mestna zveza upokojencev Ljubljana OPZDU in podjetje Proevent, ga je v treh dneh obiskalo 15.100 obiskovalcev. Ti so imeli veliko razlogov za obisk: lahko so si izmerili krvni tlak, preverili sluh, izvedeli koristne informacije z najrazličnejših področij, se preizkusili v raznih ročnih spretnostih, obnovili znanje osnov prve pomoči in se udeležili delavnic ali predavanj o zdravem načinu življenja, samopomoči pri različnih boleznih, uporabi pametnih aplikacij na mobilnih telefonih. V sklopu akcije Računalniki za starejše je društvo Duh časa podelilo okoli 100 računalnikov vsem, ki si jih sami težje zagotovijo. Ogledali so si lahko več kot 120 pevskih, plesnih in glasbenih nastopov društev upokojencev ter kulturnih in drugih društev.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media