Letošnje srečanje Vzajemnosti bo v Neumu

Prosti čas | februar '24

V letu, ko praznujemo abrahama, bo že 18. po vrsti, potekalo pa bo v Neumu v Bosni in Hercegovini od 2. do 5. junija 2024.

Dragi bralci in prijatelji Vzajemnosti,

kot smo že napovedali v januarski reviji, se bomo letos srečali v Neumu, modernem obmorskem letovišču, ki je od Ploč in doline Neretve oddaljen le 30 kilometrov, od Dubrovnika 70, predvsem pa je blizu Pelješkega mostu. Vabimo vas na veselo druženje, sprostitev, telovadbo, zanimive izlete, poučna predavanja in večerne zabave ter ples ob zvokih dalmatinske glasbe. Naužili se bomo tudi prvih poletnih sončnih žarkov, se kopali v morju ali pokritem bazenu in se sproščali v velneškem centru.

Na rajžo bomo šli v nedeljo, 2. junija, zjutraj iz različnih krajev Slovenije. Najprej si bomo pri Splitu ogledali srednjeveško trdnjavo Klis z bogato zgodovino, čudovitim panoramskim razgledom, ki je služil tudi za filmsko kuliso televizijske serije Igra prestolov. V bližnjem kompleksu Stella Croatica bomo lahko pokusili domače oljčno olje in različne marmelade in si ogledali njihovo proizvodnjo.

Pot bomo nadaljevali proti Neumu, kjer bomo nastanjeni v Grand hotelu Neum s štirimi zvezdicami, ki leži tik nad obalo. Hotel ima velik letno-zimski bazen, fitnes in enega največji velneških centrov na Jadranu. Pričakali nas bodo prijazni domačini s kulturnim programom in pijačo dobrodošlice.

Kaj bomo počeli?

Vsako jutro bo za Telosvatbo poskrbela priljubljena Savina Vybihal, z nami bosta tudi mlada zdravnika Cene Jerele in Anej Kokovnik. Drugi in tretji dan bomo imeli predavanja in izlete. V naši družbi bo spet vrtnar Davor Špehar, predstavil nam bo zanimive nove rastline, pridružil pa se nam bo tudi generalni direktor Zpiza Marijan Papež, ki ga boste lahko vprašali vse, kar vas zanima o pokojninah. Zvečer pa se bomo poveselili ob prijetni dalmatinski glasbi.

Za doplačilo bosta na voljo dva izleta. Občudovali bomo lahko Pelješki most in se po njem tudi zapeljali. Na polotoku Pelješac bo pokušina vin in pršuta, potem pa bomo z ladjico nadaljevali pot do Korčule. Na drugi izlet pa se bomo podali z avtobusom mimo Stolca do Radimlja, kjer si bomo ogledali stečke (bogomilske kamnite nagrobne spomenike), izvir reke Bune, in se po dolini Neretve zapeljali v Počitelj, kjer je naselje grajeno v osmanskem slogu in je na seznamu Unescove svetovne dediščine. Podroben program in cene izletov bomo razkrili naslednjič.

Zadnji dan se bomo s trupicami (posebnimi čolni) zapeljali še po kanalih Neretve, pojedli kosilo in se potem odpravili proti domu. 

Cena: za zgodnje prijave za naročnike Vzajemnosti in njihove družinske člane v dvoposteljni sobi s štirimi zvezdicami je 349 evrov na osebo.

Cena velja za rezervacije do 29. februarja 2024, od 1. marca 2024 je višja za 15 evrov na osebo. Mogoče je plačilo na obroke.

Vključuje: štiridnevno druženje s tremi polpenzioni, avtobusni prevoz, spremljevalni program, oglede po programu in zadnji dan še kosilo.

Doplačilo: za enoposteljno sobo 110 evrov na osebo v sobi s štirimi zvezdicami, za izleta z avtobusom in ladjico.

Avtobusi bodo vozili iz vseh večjih slovenskih mest, če bo prijavljenih vsaj deset potnikov. Za udeležence z lastnim prevozom je 25 evrov popusta.

Informacije in prijave: Kompas Ljubljana: 01/ 200 62 22, BTC Hala A: 01/ 520 69 00, Kranj: 04/ 201 42 61, Maribor: 02/ 234 69 55, Koper: 05/ 663 05 83, Nova Gorica: 05/ 335 80 00, Novo mesto: 07/ 393 02 20, Klicni center: 01/ 200 61 11 in M holidays Supernova Ljubljana Šiška: 01/ 500 59 02 ter Supernova Celje: 03/ 426 80 80, e-naslov: vednozvami@kompas.si, spletna stran: www.kompas.si 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media